Draadloze sensor hand

Wil jij je huisdier binnen laten zonder er moeite voor te doen, maar heb je geen zin om dure sensoren aan te schaffen? Goed nieuws, want je kunt nu je eigen goedkope, draadloze sensor helemaal zelf maken en deze verbinden met de rest van de wereld. Bovendien kun je je data thuis opslaan of in de cloud. Wat ga jij ermee doen?

Natuurlijk kun je de luiaard uithangen en gewoon bij Conrad een sensor bestellen als je er eentje nodig hebt. Maar er komen dan 7500 zoekresultaten tevoorschijn, dus misschien kun je het ook eens op een andere manier proberen. Een manier die niet alleen je technische geest goed bevalt, maar ook je portemonnee. Want met een beetje hulp van MySensors.org kun je zelf goedkope, draadloze sensor maken die je kunt gebruiken bij je huisautomatisering.

Internet of Your Things

De website is een initiatief van een aantal gasten met een visie. Zij vinden dat the Internet of Things eigenlijk the Internet of Your Things zou moeten zijn. Oftewel: dat je overal je eigen creaties in zou moeten gebruiken. Dat faciliteren ze door je op een simpele manier draadloze sensors te helpen bouwen. Helemaal gratis en open source trouwens, dus precies zoals wij dat graag zien!

Op MySensors.org combineren ze het Arduino platform met een kleine radio-ontvanger. Alle details over sensorcommunicatie vind je hier in een handige softwarebibliotheek. Daar hoef je dus ook al geen moeite voor te doen. Zet jouw ideale project in elkaar, download de voorbeelden en start met het meten en controleren van de wereld om je heen.

Een aantal voorbeelden:

  • Een GPS-sensor waarmee je bijvoorbeeld je robotgrasmaaier automatisch een melding kunt laten verzenden wanneer hij vast zit.
  • Een sensor waarmee je het signaal van een brandmelder kunt doorgeven naar je smartphone (handig voor als je niet thuis bent en er breekt brand uit).
  • Een parkeersensor (zie de video hieronder).
  • Een RFID sensor waarmee je huisdier toegang krijgt tot je mancave via een speciaal luikje.
  • Een temperatuursensor die automatisch een WhatsApp-bericht stuurt als die oude vriezer te warm wordt doordat je vriendin de deur weer eens open heeft laten staan.
  • Een luchtvochtigheidsensor die automatisch de ventilatie in je huis verhoogt als hij merkt dat je vriendin weer eens superlang onder de douche staat.
  • Deze is wel echt geniaal: een sensor die het geheime klopsignaal herkent waarmee alleen jij in je mancave binnen wordt gelaten!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .