Puntenslijper

Stel: je vindt een afstandbestuurbare auto, ijskoud weggegooid door de vorige eigenaar. Een oudje, die er beroerd aan toe is, maar toch…die motor, daar kun je van alles mee maken! Niks écht nuttigs natuurlijk, maar dat deert niet. Alhoewel een turbo elektrische puntenslijper nog best handig is op z’n tijd.

Elektrische puntenslijpers van tegenwoordig zijn een schaduw van hun vroegere, onverwoestbare zelf. Tel daarbij op dat Mike, de mannelijke helft van het DIY-echtpaar Mike and Lauren, vaak behoefte heeft aan een goed geslepen potlood. Dus toen een vriend van hem met de afgeserveerde RC auto aankwam, wist hij direct wat hij met de motor wilde doen. Een puntenslijper tot grote hoogten stuwen! En zoals je ziet is het een prachtig stukje techniek geworden.

Goed voor mekaar, die howto

In het filmpje geeft Mike al veel informatie en uitleg, die je kunt gebruiken om je eigen turboslijper te bouwen. En in de howto op Instructables kun je het proces stap voor stap terugkijken.

In zijn blogpost over dit apparaat noemt maker Caleb Kraft het terecht ‘a beautiful piece of overkill’. De voornaamste reden dat Mike het project heeft gedaan is dan ook: leren hoe de motor van een RC-auto werkt en kijken of hij deze weer aan de praat kon krijgen. Tijdens het proces daagt hij zichzelf steeds uit om een andere weg te kiezen dan de makkelijkste. Tof om te zien en je komt nog op ideeën!

Puntenslijper 2

GBOWR

Het wereldrecord punten slijpen, is dat al geclaimd? We weten wel dat de Indiase Tushar Lakhanpal het record voor de grootste potloodverzameling in het Guinness Book Of World Records wil verbreken. Daar kan menig potloodverzamelaar (het zijn er altijd weer meer dan je denkt) een puntje aan zuigen. Wil Tushar aan al zijn potloden een puntje slijpen, dan kan hij zich bij Mike melden: zijn elektrische slijper ‘doet’ 3 potloden in 7 seconden. Messcherp.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!