Titanic

Iedereen kent de Titanic wel, het luxe schip dat niet kon zinken. In Amsterdam EXPO vindt op dit moment de tentoonstelling ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ plaats. De echte mancaver wil natuurlijk alles weten over dit grootste schip ter wereld. Van Amsterdam EXPO mogen wij daarom 2 tickets weggeven. Winnaar bekend: kijk snel of jij gewonnen hebt.

Vooruitstrevende techniek

Bij de expositie ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ kom je alles te weten over het stoomschip de R.M.S. Titanic. Van de bouw van het schip met een, voor die tijd, vooruitstrevende techniek, de veiligheidsvoorschriften en een reconstructie van de vertrekken tot en met  het leven aan boord en de latere expedities naar de bodem van de oceaan.

Schroeven Titanic

Artefacten

Van 1985 tot en met 2010 vonden er acht expedities plaats naar het wrak. Duikers hebben vele authentieke artefacten geborgen die nu in Amsterdam te bewonderen zijn. Zoals een patrijspoort, het porseleinen servies met het rederij-logo van White Star Line en gouden sieraden en kleding van de passagiers. Maar ook wat er precies gebeurde die nacht in 1912, toen dit onzinkbare schip na een botsing met een ijsberg binnen 3 uur zonk, komt uitgebreid aan bod.

Waar en wanneer

De expositie trekt door de hele wereld en is nu tijdelijk in Nederland neergestreken. In Amsterdam EXPO leer je alles over dit gigantische schip dat tot de verbeelding spreekt.

Win tickets

Ben je ook benieuwd naar de verhalen over de Titanic? Wil jij die onderdelen en objecten wel eens van dichtbij bekijken? Laat het ons dan in een reactie weten en maak kans op die 2 tickets!

Update 27-11: Winnaar bekend

De Random Mancavator heeft uit alle reacties een winnaar geselecteerd. De winnaar is: 

Fokke van der Meer

Van harte gefeliciteerd. Wij wensen je heel veel plezier bij deze tentoonstelling. Je krijgt z.s.m. bericht van de redactie.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .