wie maakt de vetste kratradio

Iedereen die in de bouw werkt kent het principe van een kratradio of kistradio: je bouwt een radio in een robuust bierkrat of een op maat gemaakte kist, zodat je heel handig je eigen boombox kunt meeslepen naar de plek waar je op dat moment aan het werk bent. Oké, je kunt ook een  kant-en-klare bouwradio kopen, maar wat is er nou mooier dan er zelf eentje bouwen? Wij willen graag jouw creatie zien! Ga de uitdaging aan en maak kans op € 50,- shoptegoed bij Conrad!*

* Stuur het bouwverslag van je kratradio in als Blog ’t Zelf en maak kans (vier rondes per jaar) *

Oh ja, we gaan hier geen ruzie lopen maken over welk biermerk het beste is, want dat boeit ons voor geen meter. Drink gewoon een krat van je favoriete bier leeg en maak er een radio van waarmee je indruk maakt, zoals in dit voorbeeld:

Je hebt gelijk, zo’n radio is multifunctioneel

Oké, misschien was het een beetje kort door de bocht om een kratradio of kistradio meteen te verbinden aan de bouw, want ook als je in een keet of schuur zit te drinken, is het een gezellige sfeermaker. Of als je op het strand ligt in Spanje. Hoe dan ook, als je luistert naar de muziek uit je eigengebouwde radio geniet je er extra veel van. Laat die omstanders maar boos kijken door het lawaai uit die bak, het zijn jouw bloed, zweet en tranen van geluk!

Bouwtips op een presenteerblaadje

Natuurlijk ben je liever lui dan moe (dat zijn wij ook) en hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden als je een kratradio of kistradio wilt maken. Check gewoon het artikel ‘Wat heb ik nodig voor een kratradio?’ en je bent al een heel eind op weg. Het komt neer op dit basic boodschappenlijstje:

En uiteraard zijn er al meerdere enthousiastelingen die hun zelfbouwprojecten graag delen via internet. Het type ConceptOne vonden wij wel aardig door de wieltjes die gebruikt zijn. Lekker je eigen muziek op sleeptouw! Op internet vind je vooral veel kistradio’s en minder kratradio’s. Veel mensen vinden de akoestiek van hout namelijk beter klinken dan van een krat. En het ziet er ook gewoon gaaf uit, zo’n minikistje. Check ook deze kistradio die voor de band van Tim Knol gemaakt is. 

…en hoe zit het met de akoestiek van plexiglas?

Dat kan vetter!

Eerlijk is eerlijk, we vinden deze voorbeelden nog behoorlijk matigjes. Dat moet toch een stuk cooler kunnen, of niet? Maak jij geen kratradio maar een palletradio? Heb jij een andere overtreffende trap van vetheid gecreëerd die wij zeker moeten zien? Stuur dan voor het eind van het jaar jouw bouwsel met bouwverslag via Blog ’t zelf naar Mancave en maak kans op € 50,- shoptegoed bij Conrad!

Jullie kratradio’s

Er komen flink wat reacties binnen met kratradio’s van lezers, tof! We zetten ze hieronder op een rij. Keep ‘em coming!

Dirk

http://www.youtube.com/watch?v=NJXY2e8JEnA

Jochem’s krat bakfietsradio

Arjan en Thomas

Thom

Nick

Jeroen

http://www.youtube.com/watch?v=lM1v-d8vwO0

Arend

Roy

Martijn

http://youtu.be/qnbUbFy7sbA

VenumXXX

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .