WeDangle: de comfy hangstoel in je kleren

Mancavers houden wel van een lekkere luie stoel: vooral als je deze altijd bij je hebt, bijna onzichtbaar ingebouwd in je kleren. Onze vaste Blog ’t Zelver Berto raakte geïnspireerd en ging aan de slag met deze WeDangle.

“WeDangle  betekent ‘wij bengelen’. Lekker relaxen in de schaduw van de boom. Als er maar ergens een overhangende tak is, dan is daar de plek voor je ‘heaven seat’. Lekker onderuit gaan. Van schommel naar stoel en zelfs naar ‘une chaise longue’. De WeDangle kan je bovendien helemaal afstemmen op je postuur.

zijkant

Het kan allemaal met de WeDangle. Deze hangstoel kan je in je kleren aanbrengen. Daarvoor moet er een zitgedeelte (de wip) in de broek genaaid worden. Ter hoogte van de schouderbladen wordt de rugleuning aangebracht. Dat zijn de plekken die de grootse druk opgevangen. Andere steunpunten zijn de broekspijpen, ter hoogte van de kuiten en het hoofd.

totaal3

 

Aan dit project is heel wat onderzoek vooraf gegaan. De vraag was hoe je met eenvoudige middelen toch comfortabel en veilig kan zitten en… liggen? Dit project laat zien dat je de WeDangle gemakkelijk zelf kan maken. Daar komt wel wat naaiwerk aan te pas. Het enige wat je nodig hebt is een bevestigingsoog om het draaggestel aan op te hangen. Ik heb altijd een spanband bij me waarmee je de hoogte van het bevestigingspunt kan instellen.

Maak de WeDangle zelf!

Meer informatie over het bouwproces heb ik op Instructables geplaatst. In het onderstaande filmpje zie je hoe je de WeDangle gebruikt. Zomerse groeten!”

Vind je dit een gaaf project? Laat het Berto weten: klik op “like/vind ik leuk” en geef ‘m een G+je! De blog-het-zelver van het project met de meeste likes/plusjes wint €50,- Conrad-shoptegoed. Heb jij ook een tof DIY-project en wil jij hierover bloggen? Mail de redactie!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *