Het kan snel gaan in de wereld van de technologie. Was je ooit helemaal het mannetje als je er al een had, tegenwoordig wordt je gevraagd of het een 1 of een 2 is. Op je antwoord dat het de eerste is, lacht men dan een beetje medelijdend. Je hoort ze denken: “Ach, stakker, had je geen geld voor een nieuwe?”

En het gaat maar door met die iPad (want daar hebben we het over). Voor de lente van 2012 staat een upgrade van de iPad 2 (de 2S) op het programma, in de herfst gevolgd door generatie 3. Ga jij als een ware Apple-fanboy mee of haal je zuchtend je schouders op? En er is nog een probleempje. Als je niet bestand bent tegen de door Apple aangewakkerde hebberigheid, dan blijf je zitten met een oude iPad. Verkopen probeert iedereen al via Marktplaats, zodat je nog maar weinig terugziet voor je duurbetaalde gadget. Een andere optie is zelf houden, maar dat loopt in de praktijk uit op verstoffen in de kast. Zonde! Tenzij je doel is om een klein Apple-museum te beginnen, moet je er dus iets beters mee verzinnen.

Vandaag hebben we een paar tips voor dit luxeprobleem.

Als multimediasysteem in je dashboard

ipad dashboard

Wat in de huiskamer, op het werk of op school niet meer voldoet, kan nog prima zijn voor in de auto. Laten we wel wezen, je iPad is nog altijd een stuk geavanceerder dan die lamme autoradio die er al eeuwen in zit. Zo’n iPad in je dashboard is meteen een flinke upgrade voor die überburgerlijke Ford Focus. Hier op Mancave schreven wel al eerder hoe je dat kunt doen.

Het kan overigens ook gemakkelijker. Met klittenband. Maar dan kun je er ook werkelijk alles mee:

Als extra scherm voor je pc

http://www.youtube.com/watch?v=BhbGgLOxc-Y

Je oude iPad kun je nog steeds goed gebruiken om die oerlelijke Dell-laptop mee op te leuken. Als extra scherm! Met je glimmende touchscreen breidt je in een handomdraai je digitale werkblad uit. Ideaal om je mail of je twitterfeed in te plaatsen. Je hebt er enkel een app voor nodig, die je kunt downloaden in de iTunes Store.

Maak er een afstandsbediening van

Je iPad ligt te verstoffen? Niet nodig als je er een universele afstandsbediening voor je home entertainment van maakt. Met de aankoop van een losse infraroodunit en het installeren van een app, gebruik je ‘m om lekker gedachteloos te zappen. Hoewel, zo’n iPad is toch best zwaar…

From Russia with Love: een geniale hack om bier (of wodka) te kunnen drinken terwijl je naar je iPad-scherm kijkt.

Gebruik ‘m als extra opslagruimte

Alleen omdat je nu een iPad 2 hebt, hoef je je oude iPad nog niet weg te gooien. Als computeraddict heb je altijd behoefte aan extra opslagcapaciteit. Gebruik ‘m daarom als harde schijf. Weer een probleem opgelost.

Een mooi fotolijstje

Hij is misschien niet meer de snelste, maar foto’s tonen doet ‘ie nog als de beste. Hang ‘m aan de muur, zet ‘m op je dressoir of geef ‘m een ander mooi plekje. Als digitaal fotolijstje kan je iPad nog jaren mee. Geef ‘m desnoods weg aan oma, gevuld met foto’s van het hele gezin. Gegarandeerd een succes!

Filmpje onderweg

Nooit meer: ‘Hoelang is het nog rijden?’ De iPad als videospeler voor de kids tijdens lange autoritten.

De iSNES

Eén van de betere redenen om je oude iPad niet weg te doen, is om er nu eindelijk eens een echte gamemachine van te maken. Met behulp van een jailbreak, een paar emulatoren en enkele SNES ROMs kun je Mario Karten met je Wiimote!

Weet je echt niks beter, dan kun je er altijd nog een iBoard van maken. Je kunt uiteraard geen aanspraak meer op je garantie maken.

http://www.youtube.com/watch?v=yKNGGfcPipQ

En wat doe jij met je oude iPad?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!