Het is voor iedere man dé manier om toch een beetje de indeling van het huis te bepalen: je eigen ruimte claimen die alleen maar om JOU draait. Zoiets noemen we nou een mancave. Wij hebben er een en zijn er verschrikkelijk blij mee. En met dit artikel gaan we jou en de vrouw(en)/andere mannen in huis overtuigen om ook een mancave te nemen!

#1: Je eigen plek

Misschien wel de meest logische reden om een mancave te bouwen: je hebt een plek om helemaal los te gaan, met jouw spullen en jouw regels, en dat betekent ook al jouw hobbyspullen. Niet alleen voor jou handig om alles op één plek te hebben: ook de rest van het gezin is er blij mee! Zo vinden ze namelijk niet iedere keer weer je gereedschap op de kast. Of bij de wc. Of in de keuken. En in jouw mancave hebben ze er toch niks over te zeggen. Nog een voordeel is dat zo niemand zomaar aan je spullen komt, ze liggen ten slotte in de kamer waar jij de sleutel van hebt, mocht je heel zuinig zijn op je spullen!

#2: Ontstressen

Wij hebben het stiekem allemaal best wel druk. Een drukke baan, sociale verplichtingen en misschien wel kinderen. Dit alles kan zorgen voor veel stress, en we weten allemaal dat dat niet goed voor ons is. Er zijn zelfs onderzoekers die zeggen dat mannen zo nu en dan een echte mannenavond letterlijk nodig hebben. En zo’n avond doe je toch niet in een kamer met dertig semi-ongemakkelijke foto’s van je schoonmoeder? En de anderen in huis willen toch geen foto’s van jouw hoofd op het lichaam van Channing Tatum in de kamer? Precies. Daar heb je een echte mannenkamer voor nodig. Een mancave dus. Zo eentje met van die bierviltjes aan de muur. Of met je eigen gemaakte bar. Wees creatief zodat je er later alleen maar meer in wil ontspannen!

#3: Inspiratie opdoen

In je eigen kluskamer kan je doen wat je wilt natuurlijk, en als hij een beetje leuk is ingericht is het misschien wel dé ruimte om inspiratie op te doen. Misschien wel zoveel dat je besluit iets nieuws te bouwen waar het hele gezin wat aan heeft! Maak een nieuwe kast, upgrade een voetbaltafel voor jezelf of de kinderen of zorg er in ieder geval voor dat niemand je kan storen of dat jij last van anderen hebt als je lekker aan het niksen bent, wat ook heel belangrijk is. Er kunnen alleen maar goede dingen van komen dus: jij bent volledig uitgerust, en/of je huis gaat erop vooruit!

#4: Het gaat je relatie ten goede!

Huh, wat? Jazeker, volgens sommige psychologen komt het jullie relatie ten goede als de man een plek heeft met zijn eigen uitlaatklep(pen) om te ontsnappen van de dagelijkse stress. Of je nou gamet, klust, een film kijkt of andere manieren van vermaak opzoekt in jouw gepersonaliseerde ruimte, mannengrotten hebben een psychologisch aspect waar je niet omheen kan. En dat dat toevallig in ons voordeel werkt, mogen we zeker niet over klagen. Al is klagen ook wel eens goed voor je.

#5: Maak indruk op je vrienden

Oké, oké. We weten dat dit wat raar klinkt, maar lees nog even door. Als je namelijk bij je vrienden een goede indruk achterlaat van je huis, zijn ze sneller geneigd om nog een keer langs te komen! Zo houd je een betere band met je beste maten en wordt jij ook weer vaker uitgenodigd voor een mannenavond bij iemand anders thuis. Want ja, vrienden heeft iedereen nodig, en wie wil nou niet vrienden zijn met een echte mancaver?

Naast dat een mancave dus hartstikke leuk en tof is, is het ook nog eens goed voor je. En dat mag best wel eens wat serieuzer worden genomen. Dus stap nu naar je wederhelft, je ouders of je huisgenoten en zorg ervoor dat ook jij je eigen plekje krijgt waar jij kan doen en laten wat je wil, zodat jij het beste uit jezelf kan halen en uit de mensen om je heen. Hier wordt je niet alleen een gelukkiger persoon van, als je het goed doet bereik je ook nog eens meer in het dagelijks leven. Een mancave is dus ook voor de ambitieuze man een goede optie!

Wil je nou weten wat je echt nodig hebt in een mancave of hoe je die maakt? Abonneer dan op ons Youtube kanaal en krijg iedere week een nieuwe video te zien waarop wij iets nieuws uitproberen voor jouw plezier en interesse!

Heb je al je eigen mancave en is er iets waar je graag over zou willen lezen, geschreven door ons? Laat het ons dan weten en misschien lees je er wel over in de volgende blogpost!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *