rc-superman

Standaard-RC is zo… standaard! Nou ja, voor degenen die inmiddels genoeg vlieguren met hun heli of quadrocopter hebben gemaakt, in ieder geval wel. Dan ga je verder zoeken en maak je zomaar een echt vliegende Superman! Of een andere vreemde radiografische vogel.

De vliegende comic-held

We kwamen een mooi filmpje over vliegende superhelden tegen. Twee Amerikanen (hoe kan het ook anders) houden zich bedrijfsmatig bezig met het laten vliegen van Superman, Ironman en andere figuren uit de bekende comics. Deze levensgrote RC-‘vogels’ zijn gemaakt uit piepschuim en zijn zoveel mogelijk hol van binnen en dus erg licht.

Het bedrijf van de Amerikanen heet Flyguy Promotions en ze zetten de striphelden in voor reclamedoeleinden. Te koop zijn ze helaas niet (wel 2D-versies), dus als je er een voor jezelf wilt zul je hem ook zelf moeten bouwen. Zie ook het filmpje op de website van Der Spiegel.

vreemde RC-vogels: Orvillecopter
Tijdens de Zwarte Cross 2013 trok Bart Jansen veel bekijks met z’n vliegende kat.
(Foto: Edward Hendriks)

De vliegende kat

Je ziet het: aan bijzondere RC-voertuigen (al dan niet in de lucht) kun je dus nog geld verdienen ook. Maar natuurlijk doet niet iedereen het voor het geld. Gelukkig ook maar. Al eerder verraste kunstenaar Bart Jansen uit Arnhem ons met Orville, de vliegende kat.  Afgelopen weekend kwamen we hem tegen op het Zwarte Cross Festival in de Achterhoek. Zijn vliegende kat trekt nog altijd een hoop bekijks! Het publiek verdrong zich rondom de ‘fly zone’ die was ingericht op de theaterweide.


Orville doet z’n rondje, terwijl de struisvogel slaapt.

De vliegende struisvogel

Goed, de vliegende kat is bijzonder. Maar een vliegende struisvogel misschien nog wel meer. Want hoewel het een vogel is, staan deze 150 kilo wegende supervogels niet echt bekend om hun vliegkunsten. Voor de mannen die ons de vliegende kat brachten is dat echter geen punt. Maar misschien hadden ze de evolutie toch niet zo moeten uitdagen. Tijdens de Zwarte Cross-zondag crashte de struisvogel.

Gelukkig hebben we nog beelden van de vliegende struisvogel in betere tijden:

De vliegende draak

En dan hadden we een tijdje terug natuurlijk ook nog de vliegende én vuurspuwende RC-draak. Over vreemde RC-vogels gesproken…

vreemde RC-vogels: vliegende RC draak

Heb jij je op de een of andere manier uitgeleefd met een radiografisch bestuurbaar vliegtuig? Dan horen we natuurlijk graag van je!

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Unable to communicate with Instagram. This may be a temporary problem. Please try again soon.