Vorige week zijn wij langs geweest bij Virtuality in Amsterdam, op het moment het enige VR-center van Europa dat full-body ervaringen aanbied. Lees hier hoe dit hypermoderne centrum tot stand is gekomen met het verhaal van Shakib, oprichter en eigenaar van Virtuality!

Mijn avontuur begon 4 jaar geleden, toen ik voor het eerst een VR bril opzette. Ik dacht: eindelijk is er technologie waarvan de toepassingen en mogelijkheden eindeloos kunnen zijn. Vervolgens ben ik mij in de wereld van VR gaan verdiepen. Zodoende sta ik hier, vier jaar later, in mijn eigen Virtuality center met cutting-edge VR simulatoren en content.

De weg er naartoe was echter allesbehalve makkelijk. In het begin was de VR content niet volwassen genoeg en waren de verkrijgbare simulatoren enkel prototypes, waardoor ik ze niet kon aanschaffen. De volgroeide, complete simulatoren en content waren namelijk erg dure begrippen, met een beginprijs van rond de 175.000 euro.

Toen bovengenoemde technologie eenmaal de bèta-fase was gepasseerd kon ik eindelijk met trots mijn ondernemingsplan indienen bij de bank. Helaas werd het verzoek tot financiering afgewezen met de reden dat de virtuele techniek te nieuw en onbekend was. Wat de boer niet kent…

Vervolgens ben ik alle financiële instanties die je kan bedenken afgegaan, zoals vele banken, crediteuren, en crowdfundings. Hun antwoord kan je waarschijnlijk wel raden: er klonk een ongegeneerde en keiharde “nee”. Allemaal hadden ze hetzelfde argument: mijn plan was een te nieuw concept voor ze waar geen vergelijkingsmateriaal voor bestond, waardoor het vertrouwen in mijn visie gering was.

Om het zelf te kunnen financieren heb ik met pijn in mijn hart mijn Tesla moeten verkopen. Nadat de deal rond was ben ik gelijk op zoek gegaan naar een geschikte locatie in Amsterdam, waar ik zoveel mogelijk Nederlanders én toeristen kon aanspreken. Maar ook daarin zat het mij niet mee: indertijd was er een enorme run op de Amsterdamse huizen en winkelpanden. Er was nauwelijks iets te vinden binnen de ring van Amsterdam. Het aanbod dat er was, was letterlijk niet om over naar huis te spreken. Anderhalf jaar later heb ik eindelijk mijn huidige locatie gevonden. We zitten 10 minuten lopen van Amsterdam Centraal en er zijn ruime parkeermogelijkheden.

Na enige tijd kreeg ik te maken met een grote technische storing in mijn center. Nog nooit had iemand zoveel verschillende simulatoren, sensoren en andere moderne technologie in een ruimte geplaatst en getest. Na anderhalve maand daar aan kwijt te zijn geraakt mocht mijn center in juni dan eindelijk geopend worden. Je raad het al, ook hier hadden we geen geluk. Het was de warmste zomer ooit, wat het zeker geen seizoen maakte voor indoor activiteiten. In deze periode kregen wij dus ook weinig tot geen bezoekers over de vloer.

Tegenwoordig zijn wij volop operationeel en genieten wij elke dag van ons werk. Inmiddels hebben we aardig wat tevreden klanten VR/AR aficionado’s weten te maken.

Wat ons onderscheidt van de rest? Wij bieden een ruime en diverse variatie van cutting-edge simulatoren, vesten en handschoenen voor de ultieme VR-ervaring. Elke simulator is gekoppeld aan 20+ exclusieve VR werelden, wat onder onze eigen content valt. Het ene moment ben je aan het roeien in een rivier in Babylon en het andere moment neem je de schoten van je tegenstander waar dankzij onze vesten met haptic feedback. Dat dit zorgt voor een unieke belevenis, zijn wij en onze klanten het over eens.

En als enige VR center in de wereld bieden wij ook de Augmented Reality experience aan: Uit de muren van onze ruimte verschijnen Robots. Het is dan aan jou de taak om ons te redden! Je beleeft Augmented Reality op ‘s werelds meest unieke manier.

Momenteel zijn wij bezig met een workshop: ‘modelleer je eigen virtueel object’. Deze workshop duurt een uur. Je gaat aan de slag in Unity met een ervaren docent en krijgt de opdracht om een dansende Elvis of bewegende Olifant te modelleren.

Daarnaast zijn wij bezig met het opzetten van E-sport activiteiten op de Omni loopband. Je maakt namelijk kans om 25.000 euro te winnen! Binnenkort volgen er meer details. Hou ons dus in de gaten.

Benieuwd geworden naar hoe het er bij Virtuality aan toe gaat? Bekijk dan nu de video op ons Youtube kanaal voor onze ervaringen!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *