vinyl
Uit onderzoek blijkt dat mannen veel meer in het huishouden doen dan vrouwen denken. Duh, dat wisten wij allang. Een beetje man maakt zijn spullen natuurlijk zelf schoon. Wij praten er niet over, wij doen. Je vinylplaten bijvoorbeeld. Je moet er toch niet aan denken dat je partner daar met d’r handen aan zit.

Originele persing

In de eerste plaats omdat ze geen flauw idee heeft wat je nou zo leuk vindt aan die ‘ouwe muffe dingen’. Ze stinken en als je ze draait dan kraken ze, krijg je dan te horen. Op de tweede plaats omdat ze Black Sabbath’s Paranoid of White Album van The Beatles niet op waarde schat. “Dit is een originele persing schat, heb je enig idee wat die waard is?…Dacht ik al.”

Zelf doen

En als je partner toch aandringt om je collectie te laten glanzen zeg je gewoon iets als: “Ja, maar jij weet niet wat de juiste verhouding isopropanol en water is. Hoe kun je dan schoonmaken zonder krassen? Laat mij het nou maar zelf doen.”

Koesteren

Eigenlijk is het net als wijn. Die koester je ook en bewaar je voor die speciale momenten. Bovendien, vinyl schoonmaken vergt een techniek die je je niet zomaar meester maakt. Daar groei je mee op. Je vinyl schoonmaken is je liefde voor wat er op die plaat staat onderstrepen. Gewoon de relatie tussen jou en de muziek een beetje extra glans geven.

De belangrijkste feiten op een rijtje:

1. Vinyl slijt. Je plaat zal nooit meer klinken als de eerste keer. Ongeacht hoe goed je schoonmaakt.
2. Gebruik een platenborstel of een borstel met fijne haartjes.
3. Gebruik geen alcohol (althans niet om mee schoon te maken).

Hangend laten drogen

Gebruik je toch een vloeistof (demiwater of isopropanol) om je platen mee schoon te maken, maak je platen dan niet met een doek droog maar hang ze aan een koperdraad die je onderaan haaks gebogen hebt. Nog meer tips zijn te vinden in  deze uitgebreide tutorial. Mocht je een collectie hebben van, laten we zeggen, 25.000 stuks (singles en shaped discs niet meegeteld) dan zou ik ze zoveel mogelijk in de hoes laten zitten. Of je moet Tiesto heten en kaboutertjes hebben die het voor je doen.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *