Vier awesome Raspberry Pi retro spelcomputers

Je weet ondertussen wel dat we hier bij Mancave een beetje fan zijn van Raspberry Pi. We konden het dan ook weer niet laten om vier gave, uiteraard zelfgebouwde, retro spelcomputers voor je op een rijtje te zetten. Stuk voor stuk Raspberry Pi juweeltjes. Lees snel verder en laat je inspireren!

Mancaver Matt Brailsford gebruikte de behuizing van het jaren 80 spel ‘Desktop Scrambler’ om zijn game te bouwen. Hij zette er een Raspberry Pi 2, een 5 inch schermpje en een custommade paneel in waar de knoppen en joystick in zitten. Aangezien het batterijenvak geen nut meer had, zette Matt daar een speaker in. Wifi en een draadloze toetsenbord dongel mochten uiteraard niet ontbreken. Natuurlijk moest deze 80s tribute ook een coole 80s naam krijgen: Rombus3000. Iets over een spijker en een kop. Bekijk ‘m in de YouTube-clip hieronder.

Nintendo emulator

Iets heel anders, maar zeker net zo bewonderenswaardig als de Rombus3000 is de Nintendo emulator. Met dit kleine apparaatje heb je al je Nintendo games binnen handbereik. Geen gedoe meer met stapels cartridges of cartridges die niet meer goed werken. Bovendien is de emulator vanwege zijn compacte formaat gemakkelijk mee te nemen. Wil jij ’m ook maken? Kijk dan hier voor de volledige beschrijving. Game on!

Nintendo_emulator

MAME met muntjes

Mancaver Darren maakte een MAME cabinet voor het jaren-80-themafeestje ter ere van de 40ste verjaardag van zijn vriendin. Darren gebruikte een oud JAMMA-cabinet als basis en liet de muntjes-ingooi intact en werkend! Het was nog even puzzelen om het scherm, de controllers, de Pi en de muntjes-ingooi op elkaar aan te sluiten en te laten werken. Toch lukte het uiteindelijk en zette hij er het spel ‘Track en Field’ op. Bekijk de YouTube-clip hieronder om de MAME in actie te zien. Katjing!

MAME

De Retro Pi

De drie projecten hierboven zijn mooi, maar uiteindelijk is Raspberry Pi natuurlijk uitermate geschikt om een emulator te maken waarmee je spellen van diverse uitgevers kan spelen. De Retro Pi is zo’n emulator, want hij ondersteunt ROM’s. ROM’s zijn in feite digitale kopieën van spellen voor o.a. Atari2600, Game Boy Advance, Game Boy Color, Game Gear, MAME, NeoGeo, Sega Master System, Sega Megadrive, Nintendo, Super Nintendo en Play Station.

Retro_Pi

Wil je precies weten hoe je deze Retro Pi zelf kan maken, check dan het stappenplan hier.

Meer lekkere Pi’s

Heb je nog niet genoeg van retro consoles of handhelds met Raspberry pi? Lees dan ook onze blog over vier draagbare Raspberry Pi consoles, over de 3D-geprinte NES of kijk nog eens naar deze supergave mini arcade machine. Misschien heb je zelf wel een spelcomputer gemaakt met behulp van Raspberry Pi. Laat het ons dan vooral weten, want we zijn altijd benieuwd naar wat jullie DIY’en!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .