Hol boek

Wat is het grootste nadeel van een kluis? Het is net een rode vlag met ‘waardevolle spullen’ erop. Maak daarom eens een boek hol als je wat bijzonders wilt bewaren. Buiten het gezicht van inbrekers, (schoon)ouders of je vrouw. Kleine geheimpjes zijn goed voor je relatie. Sla de vrouwenbladen er maar op na – of nee, neem het gewoon aan van je favoriete weblog!

De eerste voorwaarde voor een hol boek is: een boekenkast. Ga niet zagen in één boekje, dat je vervolgens ergens in het zicht laat slingeren. Eén keer afstoffen en je bent gesnapt. Dus, kies een boek dat tussen minstens tien soortgenoten staat. En ben je niet zo van de literatuur? Leer deze titel toch uit je hoofd! Want met boeken is het net als met bomen in een bos: ze gaan allemaal op elkaar lijken. Neem wel een boek met een harde kaft, die zijn wat steviger. En nu aan de slag.

Multitool of Multimaster

Heb je een multitool met een oscillerende kop? Dan ben je in no time klaar. Ga als volgt te werk: open het boek ergens aan het begin. Klem het dikke deel van het boek met grote knijpers bij elkaar. Lijm dit deel aan elkaar door de lijm over de zijkant van de pagina’s te verdelen. Geen klontlijm gebruiken, maar een mooie dunne, sterke, kleurloze lijm.
Zet een stofbril op en pak je multitool erbij. Of je multimaster, als je meer van de master bent. Teken met een potlood de vorm die je wilt uitzagen. En zwengel je multimastertool aan! Let er even op dat jouw ‘schat’ in het gat past dat je gaat maken. Laat het boek een dag drogen onder een klem of een stapel zware soortgenoten. Zo worden de pagina’s niet gerimpeld door de lijm. En sneak je nieuwe kluis terug de kast in.

Even opletten
Een hol boek is eenvoudig en geniaal. Toch kan er genoeg verkeerd gaan. Lees daarom de volgende handige tips:
–    Gebruik nooit haar lievelingsboek(en);
–    Verstop neutrale schatten, zoals geld. Dan heb je altijd een plausibele verklaring: ‘Ik spaarde voor ons zoveeljarige huwelijk, lieverd.’
–    Kijk niet te zelfingenomen als je klaar bent, dat wekt alleen maar achterdocht.

Ook leuk met een boekenkast

Een boekenkast saai? Echt niet, hij heeft nog veel meer potentie. Ons projectje voor de volgende keer: pak een boek en de kast draait 90 graden, zodat de ondergrondse gang richting je mancave verschijnt. Het kan allemaal met je multitool of -master. Wij weten alleen nog niet hoe. Wordt vervolgd!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *