Tweak je boormachine met een loodgel-accu

In Nederland hangen naar schatting zo’n 12.000 ongebruikte accuboormachines in schuren en garages. Vaak zijn de NiCad-accu’s stuk. Zomaar een jaartje niet opladen en de jus is er uit en er niet meer in te krijgen. Berto heeft daar een handige oplossing voor: vervangen voor een loodgel-accu. In zijn Blog ’t Zelf-post legt hij uit hoe.

“In onderstaande instructievideo laat ik zien hoe je simpel en goedkoop de accupack vervangt door een loodgel-accu. De goedkope Chinese import-accuboren komen vooral in ongebruik door de Nikkel-Cadmiumaccu’s. Een nieuwe accupack kopen is duur en soms onmogelijk.

Tweak je boormachine met een loodgel-accu

Goedkope oplossing

Deze instructievideo laat zien dat de accupack van een boormachine van 12V, 14.4V en 16.8V eenvoudig en goedkoop vervangen kan worden. Een loodgel-accu van 12V en 1.3AH van 10 tot 20 euro doet het allemaal en nog beter ook. De inwendige weerstand in de loodaccu is laag in vergelijking met NiCad-cellen. Daardoor levert deze een geweldig koppel. Probeer maar!

Voor het opladen moet de nettransformator 14V 600mA gelijkspanning leveren aan de accuhouder/lader.”

En als je je boormachine hebt getweakt voor meer power, dan kun je hem ombouwen tot accuboormachine-buitenboodmotor (ook een project van Berto).

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *