snowball-slingshot

Je wordt ’s ochtends wakker, doet de gordijnen open en kijkt naar buiten. Een dik pak sneeuw bedekt de buitenwereld. Wat doe je dan? De één blijft de hele dag binnen, de ander stapt gelijk in zijn auto op zoek naar een lege parkeerplaats. William deed heel wat anders. Hij dook zijn garage in en bouwde een sneeuwballenkatapult. Dat zal die buurtkinderen leren [evil laughter].

William Gurstelle bouwt allerlei wapentuig in zijn garage. Toen de eerste sneeuw viel kwam hij op het idee voor de sneeuwballen katapult. William is ook de beroerdste niet en dus deelde hij zijn bouwtekeningen. Zelf was hij er 4 uur en 35 euro (40 dollar) aan kwijt. Dat is dus te overzien.

Benodigdheden

  • Hout
  • Spijkers
  • Schroefogen
  • Rubberen band
  • Pakkingringen
  • Touw

Aan de slag

De katapult bestaat grofweg gezegd uit 2 delen: Het ‘deck’ en de katapult zelf. Om het deck te maken kun je het zitgedeelte van een slee gebruiken, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.
Deze tekening spreekt voor zich.

sled-drawing1

 

Om het onderstel te maken zaag je 2 planken in dezelfde vorm als het onderstel van een slee. Op beide planken spijker je een verticale balk. Hier komt het elastiek tussen te hangen. Ter ondersteuning van de verticale balk spijker je er een extra plank schuin tegenaan. De foto laat zien hoe William dit deed.

sled-drawing2

Als je deze onderdelen hebt gemaakt, spijker je ze vast aan het deck. Spijker een plank tussen de verticale palen ter versteviging. Aan de beide palen bevestig je 2 schroefogen boven elkaar zodat je hier het elastiek aan kan bevestigen.

sled_drawing3

Niet geheel onbelangrijk is het stuk stof waar je sneeuwballen in legt om af te vuren. In een stuk stevige stof bevestig je 4 pakkingringen zodat het elastiek hier doorheen gehaald kan worden.
Mocht je er niet helemaal uitkomen dan vind je hier de uitgebreide beschrijving van William.

Sneeuwgevechten zullen nooit meer hetzelfde zijn. En dat dankzij jouw zelfgemaakte sneeuwballen katapult. Ga jij deze katapult bouwen of heb ander wapentuig voor sneeuwgevechten gemaakt? Wij willen ze graag zien!

Let op: het hebben van een katapult is in Nederland illegaal. Dit project uitvoeren is voor eigen risico; het gebruiken raden we helemaal af.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!