Je oude server weggooien? Niet zomaar!

Oude computeronderdelen wegdoen terwijl ze misschien nog prima herbruikbaar zijn, is natuurlijk zonde van je geld. Daarom zijn de jongens van Mancave een gaaf project gestart: de Tower of Power! Ze maakten een nieuwe PC met onderdelen uit een oude afgedankte server. Ze recycleden een oude server voor een nieuwe ronde. Zo kun je een goedkope PC bouwen.

Krachtige PC bouwen voor een prima bedrag

Gelijknamig aan de soulband uit begin jaren ’70, hebben wij de Tower of Power als computer gemaakt. We vonden dit de perfecte benaming voor onze nieuwe, zelfgemaakte, krachtige computer. Perfect voor bijvoorbeeld videobewerking. Onderdelen uit een oude server hebben we opnieuw gebruikt en een tweede leven gegeven in deze nieuw gebouwde PC. Zo maakten we in combinatie met wat nieuwe onderdelen en een vette, zelfgemaakte computer-case een prima desktop-PC voor een mooi bedrag rond de € 400,-.

Tower of Power computer case

Weinig ruimte neemt hij in, de gepimpte behuizing die om ons moederbord uit een oud serverrack zit. Dat komt omdat we er een tower case van hebben gemaakt. Dus in plaats van de fysieke ruimte op ons bureau horizontaal vol te bouwen, gaan we de hoogte in!

Die behuizing was er niet van de één op andere dag. Na goed uitdenken welk onderdeel het best op welke plek moest zitten, hebben we de behuizing (na een hoop passen en meten) eerst uit hout gesneden. Want als je het dan fysiek in elkaar kunt zetten, ga je toch denken hoe het nog anders en beter kan. Uiteindelijk hebben we het eindresultaat uit plexiglas laten snijden. Heb jij nou zelf geen lasercutter thuis? Kijk dan eens op Makerscene of je ergens in de buurt terecht kunt.

Wat hebben we gebruikt?

OUD

  • Moederbord: SuperMicro X7DWT-INF
  • 2 Intel l5430 xeon Processoren
  • 2GB fb-ddr2 ram (totaal 16GB)

NIEUW

En dan natuurlijk nog een SSD, schroefjes en boutjes om je behuizing vast te zetten, wat kleine schakelaartjes, aluminium profielen en plexiglas.

Laat je horen!

Mancave wordt gesponsord door Conrad.nl. Wil je meer zien van Mancave, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en volg ons op Facebook en Twitter! Heb jij zelf leuke ideeën voor een gaaf project dat je wel eens gerealiseerd zou zien? Of heb jij iets vets gemaakt dat je graag met ons wilt delen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!