Top 5 Kickstarters uit Nederland - zomer 2014

Eigenlijk is Kickstarter een goede weergave van hoe de wereld werkt: als je een gaaf idee hebt en/of je bent heel goed in dit onder de aandacht brengen bij mensen die enthousiast worden van jouw idee, kun je er geld mee verdienen. In de serie Top 5 Kickstarter-projecten lichten we de ideeën uit die het meest Mancavewaardig zijn. Check ze uit!

1 Ping2550

Het eerste project was niet zo heel moeilijk om te kiezen, want de Ping2550 (zie hoofdfoto) past helemaal bij Mancave. Het is een printplaat die gebouwd is rond de MicroChip PIC18F25K50 processor en die je kunt gebruiken met de Pinguino IDE. De 20Mhz kristaloscillator kan een interne kloksnelheid van 48MHz realiseren. De printplaat is ontworpen voor 5V vanaf USB of vanaf een 5V accu (of 3 batterijen van 1,5V) als er geen USB beschikbaar is. Bedenker Gerard Goossens noemt het ‘the must have development tool’. Ach ja, voor dat geld…

2 Porco Grande

porco grande in kickstarter top 5 op mancave

Niet dat je dik bent ofzo, van al dat binnen zitten in je mancave, maar misschien wil je een nuttige virtual reality-game doen die je bestuurt via een hometrainer? Dat kan met Porco Grande (en ja, dat betekent vet varken). Je weet misschien al hoe vet het is om de wereld van Oculus Rift te ervaren, maar gameontwikkelaar Johan Pruijs is bang dat we daardoor te weinig gaan bewegen. Daarom heeft hij dus dit idee bedacht. De graphics zien er in elk geval erg vet uit (no pun intended). Of je zin hebt om met zo’n ding op je kop op een hometrainer te zitten, mag je zelf bepalen.

3 Lightbulb terrarium

lightbulb terrarium

Oké, deze is wel behoorlijk hipster. Maarrr… het past ook prima in de recyclingstrategie die we bij Mancave graag toepassen. Dus als je van oude gloeilampen decoratieve terrariums kunt maken, waarom niet? Zo’n lightbulb terrarium staat best leuk in je mancave. En dan kun je ook nog eens tegen je vriendin zeggen dat je groen bezig bent. Winning!

4 Bee-Kind

bee kind

Als je een hekel hebt aan die bloedvlekken die doodgeslagen muggen en andere insecten achterlaten in je mancave, dan is de Bee-Kind iets voor jou. Mooi bedacht hoor, een beetje spelen met luchtdruk en het heeft nog een soort game-element ook. Een typisch voorbeeld van een knutselproject met serieuze potentie. We gunnen het bedenker Robert Darby van harte.

5 iSensor HD

isensor

Hmmm, ik weet niet of Apple het wel zo tof vindt dat ze dit apparaat de iSensor HD noemen, maar het ziet er allemaal prima uit. Ideaal om je mancave in de gaten te houden als je op pad bent!

En nu zijn we natuurlijk wel benieuwd naar jouw favoriete Kickstarter-projecten. Heb je nog iets leuks gezien uit eigen land de laatste tijd? Zeg het in de comments!

Check ook:

kickstarter-juni ijunk

 

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!