harddisk

Waarom iets weggooien als je het een tweede leven kunt geven. Waaaattt??? Zijn we opeens bomenknuffelaars geworden? Geen zorgen we bedoelen coole items van je oude hardware maken. Maar eerlijk gezegd kennen we het trucje nu wel waarbij je van een oude harde schijf een klok maakt. Daar is toch zeker wel iets beters voor te bedenken? Jawel hoor! Check deze top 5.

1. Suikerspinmachine

Oké, deze verwachtte je dus echt niet: een oude harde schijf die je omtovert in een suikerspinmachine. De Chinese mancaver die dit bedacht en uitvoerde, kunnen we toch gerust een held noemen. Van een oude harde schijf die nog steeds rondjes draait, een blikje, wat wielspaken en een plastic bakje maakt hij een machine waarmee je suikerspinnen kunt maken.

harddisk

harddisk

2. Teslaturbine

Inderdaad, dit is zo’n turbine met vaste platen in plaats van schoepen, precies zoals übermancaver Nikola Tesla hem heeft bedacht. Met deze beschrijving kun je er zelf eentje maken die 15.000 toeren per minuut zou moeten maken. Al wordt dat nog niet gehaald in de video:

3. Laseroscilloscoop

Als je de spoel van de harde schijf hackt en deze verbindt met de stereo-output, kun je er een laseroscilloscoop van maken. Zo heb je extra lang plezier van je ouwe, trouwe harddisk. Check de beschrijving van dit project en bekijk het resultaat:

4. Speakers

Wist je dat harde schijven soortgelijke technologie gebruiken als traditionele luidsprekers? Dit gegeven kun je gebruiken en zo van je oude harddisk een speaker maken. Nee, de kwaliteit is niet goed genoeg voor in je hightech thuisbioscoop, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Gewoon bouwen omdat het kan!

5. Smartphonelader met geheime USB-drive

Tja, je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuwe harde schijf maken van je oude harde schijf. Dat heeft Samimy gedaan. Hij koppelde een USB-stick aan de oude hard disk, zodat deze als flashdrive kan worden gebruikt. Maar hij is alleen toegankelijk als je er met led-licht op schijnt. O ja, ondertussen kun je er ook nog je smartphone mee opladen en is er een penhouder op gemonteerd. Mocht dit allemaal te veel voor je worden om ineens te kunnen bevatten, check dan de video:

http://youtu.be/43JJN7RCkqQ

Onder de video vind je een complete beschrijving van het project, inclusief onderdelenlijst en schema’s. Als je er eentje gaat maken, of je besluit om je eigen variant hierop te maken, laat het ons dan even weten. Vinden we leuk.

Of als dit niet voldoende inspiratie was, check dan deze blogpost voor meer lol met oude elektronica. Recyclen Mancave style.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *