gadgets die 2014 makkelijk maken

Nu we met het nieuwe jaar alweer ruim een maand op weg zijn, is het tijd om even vooruit te kijken. Welke gadgets gaan het helemaal worden in 2014? Wat mag je niet missen om je leven makkelijker te maken? Onze vrienden van Conrad maakten een selectie van vijf absolute must-haves.

Er is al veel nieuwe elektronica aangekondigd voor 2014, maar aan toekomstmuziek hebben we natuurlijk weinig. Wij willen vandaag nog aan de slag! Onderstaande gadgets zijn dan ook nu al verkrijgbaar.

DAB+ radio

DAB+ radio

De muziekwereld verandert. Dankzij allerlei ontwikkelingen kunnen we steeds meer muziek met steeds meer gemak in steeds betere kwaliteit luisteren. Worden radiostations daardoor ouderwets? Niet met deze DAB+ radio’s, waarmee je digitale radio kan ontvangen via de ether, en met sommige modellen ook via internet. Eindelijk eens storingsvrije zenders en een grotere keuze dan ooit.

Dirt Devil Spider robotstofzuiger

gadgets 2014 - robotstofzuiger dirt devil spider

Stofzuigen laten we natuurlijk liever aan vrouwen over. Maar wie het huis ook schoonmaakt: rondlopen met een zwaar apparaat met een slang eraan is wel heel erg 2013. Het nieuwe jaar staat in het teken van de Dirt Devil Spider, een robotstofzuiger die dankzij de 60 minuten accuduur en speciale borstels gemakkelijk de hele kamer schoon krijgt. Ook geschikt voor je mancave.

Socam UltiMate actiecamera

gadgets 2014 - socam actiecamera

Veel mancavers houden van snelheid, maar veel camera’s hebben nog steeds moeite om snelheid vast te leggen. Gevolg: wazige of bewogen foto’s. Geen zin om duizenden euro’s uit te geven aan een goede spiegelreflex? Deze Socam UltiMate actiecamera heeft onder andere timelapse, slow motion-functie en een 330° draaibare lens. Leg al je activiteiten gemakkelijk vast!

Arduino Yun

gadgets 2014 - arduino yun

We hebben al vaak genoeg over Arduino geschreven, dus inmiddels zou je moeten weten dat de mogelijkheden met dit microcontrollerboard niet minder dan eindeloos zijn. De nieuwste generatie Arduino is de Yun, die beschikt over geïntegreerd ethernet en WiFi. Dankzij de Linux-SoC (System on Chip) is het communiceren met cloud-based services nu gestroomlijnder dan op andere Arduino’s.

NFC-tags: draadloos communiceren met je smartphone

gadgets 2014 - NFC tags

Near Field Communication: het klinkt als toekomstmuziek. Maar het is echt al mogelijk om contactloos te communiceren met je smartphone! Dankzij deze programmeerbare NFC-tags kunnen we de apparaten met één simpele tikbeweging bedienen of er zelfs betalingen mee doen. In principe kan elk commando of actie opgeslagen en door de smartphone uitgevoerd worden. Elke Android- of Windows Phone-smartphone die beschikt over een NFC-chip kan gebruikt worden om de tags te programmeren en uit te lezen. De techniek van de toekomst? Lees er meer over in dit Mancave-artikel.

En jij?

Welke gadgets mis jij nog in deze lijst? Welke elektronica gaat volgens jou 2014 leuker, makkelijker of spannender maken? Laat het ons weten in een reactie!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!