Toffe Tetris projecten om zelf te maken

Je kent het ongetwijfeld, dat spelletje uit 1984 waarbij je rijen met blokjes moet wegwerken. Inderdaad, we hebben het over Tetris. Ooit ontwerpen voor de computer maar tegenwoordig knutselen hobbyisten allerlei Tetris-constructies in elkaar. Wij hebben er een paar voor je uitgezocht.

Tetris blijft populair, zo blijkt wel uit diverse projecten die we al eerder voorbij zagen komen.  De stroom aan projecten op basis van dit spelletje is zeker nog niet opgedroogd, kwamen we achter. We hebben weer een aantal leuke projecten voor je waarmee je gekleurde blokjes kan stapelen.

Tetris armband

De perfecte accessoire voor bij je Tetris-shirt, deze armband die bestaat uit uit 3 OLED-schermpjes en een Atmega328p microcontroller. De batterij die erin zit gaat 10 uur mee dus je komt er de dag wel mee door. Dus ben je nog op zoek naar een armband om op te gamen (wij kunnen het ons niet voorstellen), dan is dit echt iets voor jou. Lekker Tetris uit de losse pols spelen.

wrist-tetris

Multiplayer

Eindelijk kun je Tetris in multiplayer spelen. Je kon natuurlijk al wel scores vergelijken maar veel leuker en spannender is het als je naast elkaar zit. Trashtalken en de ander op de zenuwen werken als je ziet dat zijn blokkenstapel steeds hoger wordt, dat maakt multiplayer leuk. Ook leuk: je bestuurt het spel met een NES-controller. Dat geeft toch een extra stukje nostalgie.

Tetris-chique

Saai he, van die formele aangelegenheden? Niet met deze stropdas! Op deze das speel je Tetris. Oké, niet helemaal want je speelt eigenlijk niet zelf. Bill, de uitvinder, bouwde A.I. (Arteficial Intelligence) in zodat hij niet zelf hoeft te spelen. Je zult dus toch zelf nog het ontwerp een beetje moeten tweaken, wil je zelf spelen.

Gamend wakker worden

Moeite met opstaan? Deze wekker helpt je een handje, hij gaat namelijk pas uit als je een potje Tetris hebt gespeeld. Overigens staat de wekker wel zo ingesteld dat je eerst twee keer mag snoozen, maar daarna is de wekker genadeloos en gaat hij pas uit als je 4 rijtjes weet te ‘clearen’. Hartstikke verrot natuurlijk dat je met je brakke ochtendhoofd moet gamen, maar effectief is het wel, lijkt ons.

Heb je zelf ook een leuke Tetris-variant gemaakt? Laat het ons weten en stuur je project in!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .