tijd om een klok te maken

Een klok bouwen kan je zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Het is maar net hoeveel tijd je er voor over hebt. In deze blogpost gaan we van de makkelijkste oplossing in no-time naar een klokkenmakersproject waar je grote wijzer van omhoog gaat staan.

Foto: carnifex82 (flickr.com)

Zoals het klokje thuis tikt, tikt hij nergens. Maar hij tikt nog veel mooier wanneer je hem zelf hebt gemaakt. Daarom laten we een aantal manieren zien om je eigen klok te bouwen.

De snelle oplossing (nog geen uur werk)

1: Koop een uurwerk

2: Monteer deze in een item naar keuze, zoals het deksel van een biervat, sportstuur van je overleden raceauto, je oude harde schijf, onderdeel van je drumstel naar keuze, Thunderdome picture disc enzovoort.

3: Plaats batterijen

4: Zet de klok op tijd

5: Pak een biertje en zak onderuit in je Fatboy

Gebruik je connecties

Deze Youtube’er heeft een klok in elkaar geklikt met K’NEX (wie heeft er voeger niet mee gespeeld?). Naar eigen zeggen heeft hij een middag nodig gehad om hem te bouwen en een maand om hem te perfectioneren.

De tijdrovende klus

Nu het echte werk. De Amerikaan Dean Williams noemt zichzelf geen echte klokkenmaker, maar draait al een een hele tijd mee in de klokkenwereld door reparaties uit te voeren op één van zijn professionele draaibanken. Toch begon hij in 2008 met het bouwen van zijn eigen uurwerk, inclusief alle tandwielen en andere onderdeeltjes.

Hij heeft het hele bouwproces vastgelegd in een fotoverslag. Deze zouden we hier graag publiceren, maar waarschijnlijk heeft Dean nog geen tijd gehad om zijn mail te checken en te reageren op ons verzoek. De foto’s hou je dus nog even te goed!

Op dit moment staat het uurwerk te verstoffen op een plank in zijn shop, zonder wijzerplaat of andere toebehoren, maar volgens Williams loopt de klok al maanden zonder één slag over te slaan. Toch jammer dat hij niet de tijd neemt om dit geweldige project af te maken. Maar jij draait je hand niet om voor een paar uur werk in je mancave, toch? Huppa, achter de draaibank! En stuur ons de foto’s en filmpjes, want daar is het nooit te laat voor.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *