Super Mario Bros in een doos

Duik je mancave in en kom eruit met een zelfgemaakte kartonnen gameconsole. Want Nerd zijn is al jaren cool. Denk aan Pharell Williams van N*E*R*D, Mark Zuckerberg van Facebook of Napoleon Dynamite van z’n film Napoleon Dynamite. Helaas is het moeilijker om nerd te worden dan het lijkt. Maar we helpen je graag, met…Teagueduino uit Seattle!

De makers van Teagueduino (spreek uit: tiekdwino) brengen de kunst van het programmeren voor iedereen binnen handbereik. Je hoeft niet meer bang te zijn voor de ingewikkelde programmeertaal van Arduino, C-Control of microcontrollers. Iedereen kan het met Teagueduino. De drie grote voordelen (voor wannabe-nerds dan, want de echte geeks kunnen deze blogpost beter helemaal overslaan):

  • Je hoeft niks te solderen, want alle inputs en outputs klik je gewoon op hun plek.
  • Je bent realtime aan het programmeren via pulldown menu’s en je ziet direct wat je doet.
  • En je kunt alleen geldige codes gebruiken (want je typt ze niet zelf), zodat je programma altijd werkt. Of er precies gebeurt wat jij wilt is de vraag, maar je programma loopt in elk geval niet hopeloos vast.

Super Mario Brothers back to basic

Als er ooit een bijbel verschijnt over games dan is Super Mario Brothers het scheppingsverhaal. Dit oerspelletje werkt iets anders in de schoenendoosuitgave van Teague Labs, maar blijft verslavend. Je probeert je vijanden te ontwijken, in plaats van op ze te springen om ze dood te maken. Lukt dat niet dan klapt het deksel van de doos dicht en ben je af. Het spelletje heeft ook geluid via een mini-speaker, licht via een ledje en de levels worden zelfs steeds moeilijker. Game on Teague Labs!

Leren programmeren…lol!

Met Teagueduino is het lang leve de lol. Pak een paar biertjes en bedenk wat mogelijkheden, zoals een zwaar ademende batterijoplader. Of tover een lach op het gezicht van je collega, doordat bij elke spatie die hij typt z’n CD-la opengaat (al je andere collega’s vinden dat sowieso grappig). Ongein genoeg en al doende leer je beter programmeren. Dat is ook het hogere doel van de makers: Teagueduino maakt gebruikers klaar voor het echte werk.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned invalid data.