Star Wars BB-8 droid

Het zal je niet ontgaan zijn dat er een nieuwe Star Wars-film aan zit te komen. En de kans is bijna even groot dat je de trailer hebt gezien, waarin de grappige nieuwe robot BB-8 langs kwam rollen. Natuurlijk draait de merchandisemachine inmiddels op volle toeren en is de BB-8 droid straks ook als speelgoed verkrijgbaar. Maar leuker is het om ‘m zelf te bouwen.

In The Force Awakens waren de makers aanvankelijk van plan om de BB-8 met cgi in de film te monteren. Relatief goedkoop en makkelijk. Technisch bleek het echter niet zo heel moeilijk een dergelijke rollende robot te bouwen. Een echte robot is makkelijker voor de acteurs om mee te interacteren en past beter in het échte Star Wars-gevoel.

De BB-8 was meteen vanaf de eerste trailer van Episode VII populair.

Hieronder zie je een filmpje van hoe het speelgoed met een kleine cirkelzaag wordt opengewerkt om aan de binnenkant te kijken.

Het is duidelijk, net als R2D2 destijds, prikkelt deze aandoenlijke nieuwe robot de verbeeldingskracht. Er zijn dan ook verschillende enthousiastelingen aan de slag gegaan om zelf zo’n rollende robot te maken. Het lijkt er wel op of filmproducent J.J. Abrams met opzet een ontwerpwedstrijd heeft uitgeschreven om uit te zoeken hoe de BB-8 precies werkt!

Een BB-8-project op video

De Britse James Burton die al eerder aan de slag was met 3D-geprinte robots, heeft een serie video’s op YouTube gepubliceerd over zijn BB-8-project. Het is hem gelukt een werkende versie van een sterk op de BB-8 uit de film gelijkende robot te maken. Natuurlijk is de robot ook op afstand bestuurbaar. Bij dit project kunnen liefhebbers van elektronica, 3D-printen en het programmeren van microcontrollers hun vingers aflikken. En James legt het allemaal ook nog eens heel duidelijk uit in zijn filmpjes en hij schaamt zich er niet voor om zijn fails uit de doeken te doen.

James’ BB-8 heeft een brein dat bestaat uit een Arduino Mini Pro en dat vier omniwheels aanstuurt. Een accelerometer, een gyroscoop en een magnetometer maken deel uit van het besturingspakket dat de grote bal onder het hoofd van de robot aandrijft. Het hele project met alle filmpjes kun je op de speciale BB-8-projectwebsite bekijken.

Hoe BB-8 werkt

Wil je meer weten over de BB-8 droid uit de film, dan raden we je de website van twee Spaanse Star Wars-fans aan. Daar zetten ze uitgebreid uiteen hoe de droid in de film volgens hen werkt.

BB-8

De BB-8 als speelgoed

Heb je geen zin om zelf een BB-8 droid te bouwen, maar wil je er wél graag mee spelen, dan kun je ‘m nu alvast reserveren in de Conrad-shop. Deze speelgoedversie kun je bedienen met je smartphone via stemherkenning. Je kunt holografische video’s opnemen en bekijken en de Bluetooth-verbinding reikt tot zo’n honderd meter ver. Jouw eigen BB-8 ontwikkelt net als de Furby van je kinderen een unieke persoonlijkheid met een bijpassend gedrag. Alle reden om goed voor hem te zorgen!

En nu nog even geduld to Kerstmis om de rol van BB-8 in Star Wars Episode 7 te zien!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .