Met een Raspberry Pi kun je gave projecten maken: op ons YouTube kanaal of op deze website vindt je daar genoeg voorbeelden van. Dus om mee te doen met deze projecten, moet je wel de basis begrijpen van een Raspberry Pi en hoe je software installeert erop. Dus in deze video leggen we stap voor stap uit hoe je software op een Raspberry Pi installeert. Doe je mee?

Raspberry Pi software installeren – hoe begin je?

Lijst met noodzakelijke onderdelen

Je hebt de volgende onderdelen nodig:

Stap 1: Downloaden

Het eerste wat je moet doen is een OS downloaden. Helaas is het niet zo gemakkelijk dat je het gedownloade bestand zomaar op de SD kaart kan zetten en het dan kan gebruiken. Daarvoor moet je een programma gebruiken die Etcher heet, die kan de OS op de SD kaart zetten. Download dus ook Etcher.

Stap 2: Etcher gebruiken

Je hebt nu dus het OS bestand en Etcher. Zorg ervoor dat je Etcher hebt geïnstalleerd en opent en voer de volgende stappen uit.

  1. Steek de SD kaart in de computer
  2. Etcher hoort de SD kaart te herkennen
  3. Druk op ‘Select Image’, zoek het bestand van je OS en selecteer die.
  4. Druk op ‘Flash’
  5. Nu gaat Etcher de OS ‘flashen’ op de SD kaart

Stap 3: Raspberry Pi opstarten

Wanneer etcher klaar is met flashen, kun je het SD kaartje uit de computer halen en in je Raspberry Pi steken. Als je de Raspberry Pi nu aansluit aan een scherm en aan stroom, zou het vanzelf moeten opstarten. Gebeurd dit niet? Check of het groene lampje brandt en probeer anders opnieuw een ander OS te installeren. Controleer nogmaals of de OS wel geschikt is voor jouw Raspberry Pi versie.

Nog vragen? Gaat het installeren van de Software fout?

Laat een reactie achter op deze blog of op YouTube en we zullen proberen zo snel mogelijk te helpen!

Abonneren op Mancave

Jij bent een échte MANCAVER, dus sluit je aan bij de community door te abonneren op YouTube en helemaal niks meer te missen!

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *