De 3D-printer wordt nu nog vooral in de design, modelbouw en architectuur toegepast, maar is voor Henk en Ingrid (nog) niet te betalen. Daarom gaven we je al eerder het advies en een how-to om er zelf één te maken. Maar wist je dat je met je 3D-printer je investering heel makkelijk kan terugverdienen? Door hem in te zetten bij het skimmen, bijvoorbeeld!

Als je het WWW een beetje doorspit, dan kom je nog wel eens handige tips tegen. Zo vonden we op een Amerikaanse ‘in-depth security news and investigation’-website een artikel over een bende, die bij het skimmen van geldautomaten gebruik maakt van 3D-printers. Heel slim, want met zo’n machine kun je de reader van de geldautomaat ontzettend realistisch namaken.

Print je eigen paslezer

Even een eigen paslezer inbouwen en over de echte invoer-unit schuiven en de nietsvermoede geldpinner zal niks door hebben. Zo kan je makkelijk andermans pasgegevens “lenen”. Vergeet niet om ook een keypad-overlay te maken, zodat je ook de pincode opslaat, anders heb je er nog niks aan en verdien jij je duurgekochte 3D-printer nooit terug.

Je 3D-printer terugverdienen

Een Amerikaanse bende heeft op deze manier al $400.000,- buitgemaakt. Daarmee hebben ze de $10.000,- voor de printer ruimschoots terugverdiend. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om toch gepakt te worden, ondanks de niet van echt te onderscheiden pinautomaat-skimunits, dat vermeldt de historie niet.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .