Het hoge woord is eruit, jullie gebeden zijn verhoord. We hebben de stap-voor-stap tutorial over hoe je de skateboard lamp maakt. Dé skateboard lamp, zoals bij ons op de Instagram en Facebook te zien is. Wij worden razendenthousiast van wat jullie allemaal bedenken, dus ga zo door jongens!


Het enige wat je nodig hebt is (uiteraard):

– Een skateboard;

– fittingen;

– lampen;

– Een PVC T-stuk;

– Een stuk stroomkabel;

– Kroonsteentjes;

– Eventueel een leuk kleurtje om hem mooi te maken.

Stap 1: Haal het skateboard uit elkaar

De trucks (waar de wieltjes aan zitten) moeten er worden afgehaald. Hier maak je later de PVC buizen aan vast. Het grootste gedeelte van de trucks kan je niet gebruiken, maar het onderste plaatje hebben wij gebruikt om het T-stuk op aan te maken. Als je het goed doet houdt je alleen dat plaatje over, zoals je hieronder kan zien.

Stap 2: snijd de PVC buizen op maat

Nu komt het belangrijkste. Deze stap bepaalt namelijk hoe goed je lamp er uiteindelijk bij komt te hangen. Omdat het plaatje niet volledig recht is – en de PVC vormen raar uitziende ringen heeft – moet je de PVC buizen op maat snijden. Wij hebben er een dremel voor gebruikt, maar dit kan ook met andere gereedschapen die je hebt liggen. Bij ons kwam het er vervolgens zo uit te zien.Snijdt met een dremel de PVC buizen in de goede vorm.

Deze PVC buizen kan je nog mooi maken met wat spuitverf, maar vergeet dan geen plastidip te gebruiken. Dit spuit je erop omdat verf anders niet heel goed hecht aan PVC. Wij hebben ervoor gekozen om twee verschillende kleuren te gebruiken: rood en zilver. Dit om het PVC een mooie metaalaxhtige kleur te geven.

Wij gingen eerst met zilver en daarna met rood over het PVC. Dit deden we zodat het PVC een moooie metaalachtig rood leek.

Stap 3: maak alles vast, NADAT je het hebt getest

In principe hebben we nu alle componenten af. Dat viel toch best wel mee? We kunnen alles in elkaar gaan zetten, maar voordat we dat doen willen we natuurlijk wel weten dat alles werkt. Doe dit door de fittingen aan te sluiten op netstroom en de lampen erin te draaien. Als er licht vanaf komt, dan heeft het gewerkt. Geen rocket science, toch?

Maak nu alles met hotglue vast, de fittingen in de PVC buizen en de PVC buizen op het skateboard. Maak gaten door het skateboard om de draden doorheen te laten lopen, en steek ze er doorheen.  Klaar is kees!

Stap 4: geniet van het resultaat

Je designer urban skateboard lamp is af! Hang hem op in je MANCAVE, studentenhuis of slaapkamer: deze lamp is overal een succes.

Wij vonden het fantastisch om dit geïnspireerde project te doen, dus mocht je meer ideeën hebben laat het ons dan weten!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *