Lego Lee enfield sniper rifle Jack Streak

Lego en wapens. Wie niet eerder deze combinatie maakte wordt snel op andere gedachten gebracht door het jonge talent Jack Streat. Deze jongen bouwde namelijk naar eigen ontwerp een heus sniper rifle van Lego. Niet alleen het bouwen van dit ding is super fun, als je ‘m af hebt kun je er ook nog echt mee schieten! Met Legoblokjes als ammunitie welteverstaan.

Hoofdfoto: Lee Enfield sniper rifle van Lego ontworpen door Jack Streak

Alles erop en eraan

Jack heeft bij het ontwerp echt aan alles gedacht. Het ding werkt namelijk niet alleen, maar de magazijnen, de sniper scope en de bi-pod zijn ook nog eens afneembaar. Serieus coole shit dus, maar het gaafste is misschien nog wel dat er echt geen moeilijke technieken en speciale materialen zijn gebruikt in Jacks ontwerp. Alles is gemaakt met (technisch) Lego en rubberen elastieken bandjes en is dus gemakkelijk zelf na te maken, mits je een bijna onuitputbare voorraad Legoblokjes hebt natuurlijk. Supergaaf toch? Check dit filmpje maar eens:

Talent voor ontwerpen

Dat Jack een echt talent heeft blijkt niet alleen uit zijn ontwerp voor het Sniper Rifle, maar ook uit de andere Legowapens zoals een Styr AUG, een Tommygun, een AK-47 en een Glock 17. Dat zijn ontwerpen echt goed zijn blijkt wel uit het feit dat er veelal gesproken wordt over ‘Lego-reproducties’. Ook won hij dankzij zijn neus voor design een prestigieuze Arkwright Scholarschip waarmee hij nu Engineering studeert aan de universiteit van Durham.

vier-lego-wapens
Een Lego AK-47, Styr AUG, Glock 17 en een Tommygun
Ontworpen door Jack Streak

Legohobby in boekvorm

Ook in Amerika bleef het talent van de jonge Brit niet onopgemerkt, want de Amerikaanse uitgeverij No Starch Press heeft een aantal van zijn ontwerpen uitgegeven in boekvorm. Inmiddels zijn er al meer dan 4000 exemplaren van het 368 pagina’s tellende boek verkocht dat je laat zien hoe je het Lee Enfield sniper rifle moet maken, maar ook de ontwerpen van een Desert Eagle handgun, een AKS-47U en een SPAS combat shotgun bevat. Helaas zijn er op korte termijn geen nieuwe beschrijvingen van Jacks coole ontwerpen te verwachten want hij heeft aangekondigd eerst zijn studie te willen afronden. Afwachten dus, of nog beter: zelf ontwerpen!

Als je meer wilt weten over Jacks Legowapens kijk dan eens op zijn MOCpages profiel, of de artikelen over hem in the Daily Mail online, op EADT24 en op Wired.

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .