De nostalgische waarde van de Nintendo games liggen voor veel mensen hoog. Van het allereerste Super Mario spelletje tot aan de gigantische wereld van Zelda: Breath of The Wild, elke generatie heeft zijn eigen favoriet. De Nintendo 64 was misschien wel één van de grootste successen van het Japanse entertainmentbedrijf. Het voldeed aan alle idealen van Nintendo: koppig, innovatief, en perfect om een leuke avond met vrienden mee te hebben. Laten er nou toevallig geruchten rondgaan dat deze console opnieuw wordt uitgebracht in een modern jasje. 

Twitter

Op Twitter gaat er namelijk een foto rond die de retro spelletjescomputer lijkt aan te kondigen. Twitteraar @nachoypistacho was de eerste die de foto’s online gooide, en claimt ze te hebben gekregen van een kennis die bij Nintendo werkt, met de vraag of dit product al te bestellen is. De gamemagnaat heeft nog niet bekend gemaakt of het om een echte foto gaat en of we hier meer van kunnen verwachten.

De nieuwe nintendo 64 in een retro jasje.
De voorkant van de Nieuwe Nintendo 64
De nieuwe nintendo 64 in een retro jasje.
De bovenkant

Verwachting

Ondanks de stilte van het bedrijf omtrent de schijbare lek, zou het zomaar eens echt kunnen zijn. Vorig jaar november begon Nintendo namelijk met de retro franchise, waarbij eerst de NES en later de SNES als moderne mini-variant werden uitgebracht. Het zou niet meer dan logisch zijn als de 64 hier op volgt, aangezien het ook de derde home console ooit uitgebracht door Nintendo is. Mocht dit het geval zijn, dan komt naar alle waarschijnlijkheid console voor de feestdagen nog op de markt, wat hij zal gaan kosten wordt vooralsnog in het midden gelaten.

Nadat Nintendo de nostalgische gamers wist aan te trekken volgde Sony haar voorbeeld: de Japanse concurrent is bezig met een vernieuwde versie van de eerste Playstation, die ook dit jaar nog wordt verwacht.

 

Wij van de MANCAVE zijn razend enthousiast over dit nieuws, en hopen met smart dat bovenstaande werkelijkheid wordt. Wat is jouw favoriete N64 game, en met wie zou jij deze nieuwe oude spelcomputer uitproberen?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *