Kratradio

Jullie hebben er vast al genoeg gezien, maar toch wil ik mijn kratradio met jullie delen. Het idee ontstond in de zomer toen ik aan het kanaal lag. De speakertjes die ik mee had, hadden te weinig vermogen en een te korte accuduur. Vervolgens heb ik dit krat gebouwd met allerlei (onzinnige) onderdelen. In mijn blogpost vertel ik hoe alles in zijn werk gaat.

Wat zit er in?

  • Autoradio voor USB en AUX aansluitingen
  • Versterker 4×70 watt
  • 2x Hoedenplank speakers (JBL GTO 938)
  • 2x Speakers uit home cinema set (+-70 watt)
  • 2x 12v 7A lood accu parallel
  • 9 Led lampjes
  • Transformator met laadsysteem voor laden van 220ac naar 12dc

Hoe werkt alles?

Aan de voorkant zit een stekkeraansluiting (zelfde als voor een pc/laptopvoeding). Deze is aangesloten via een zekering op een transformator. Zo wordt de spanning naar beneden gebracht. Vanaf deze transformator gaat het naar een laadsysteem (van een oud beveiligingssysteem). Dit om de spanning gelijk te richten en te laden met een amperage van +- 3A. Op het bord van het laadsysteem zit ook een voeding voor lampjes en evt. andere componenten die een lage stroom nodig hebben. De radio en versterker zitten rechtstreeks op de accu aangezien het laadbord gezekerd is met 5A. De versterker zit via een schakelaar aan de buitenkant aangesloten. Dit omdat er geen voorziening op de autoradio zat.

Binnenkant kratradio

Makkelijk

Hij wordt ondertussen veel gebruikt op feestjes, naar het strand enzovoort. Hij is erg makkelijk in gebruik, iedereen weet immers hoe een  autoradio werkt. Verder zijn er alleen nog maar 2 schakelaars voor de versterker en het licht. Je kan de laadkabel erin steken of eruit halen zonder dat je muziek onderbroken wordt. Het is dus aanzetten, usb of aux erin en gaan!

Heb jij zelf ook iets tofs gemaakt wat je met de andere mancavers wil delen? Stuur dan snel een mailtje naar de redactie!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!