20 april 2013 is het Record Store Day. De dag dat we extra genieten van het meest karakteristieke medium ooit: VINYL! En zeg nou eerlijk, muziek klinkt toch veel lekkerder op zo’n zwarte schijf? Natuurlijk doet Mancave mee aan RSD13.

Bij vinyl denk je vaak meteen aan High Fidelity, dé film voor echte muziekfans. De enige film die beter was dan het boek. En dé film waarbij je meteen roept: “wat is je top-5 songs voor een maandagochtend?”

Ook Mancave is dol op vinyl

Op de redactie van Mancave koesteren we vinyl. We hebben er niet voor niks zo vaak over geschreven. Om een paar voorbeelden te geven.

Wat te doen op Record Store Day 2013?

Begin de dag goed, zet een sterke bak koffie (het is tenslotte de dag na je stap-avond) en leg een vette classic op je draaitafel. Dat mag zelfs Finyl Vinyl van Rainbow zijn. Vinyl is natuurlijk helemaal niet ‘finyl’ maar Rainbow helaas wel.

Dan ga je naar de dichtstbijzijnde platenzaak voor een dagje nostalgie. En voor goede optredens. Er zijn namelijk veel toffe artiesten die vandaag in-store live optredens doen… En die worden binnenkort bekend gemaakt. Stay tuned.

En na Record Store Day 2013?

Als je met tassen (van die vierkante linnentasjes natuurlijk) vol vinyl weer thuis komt, is het tijd voor het avondprogramma. Natuurlijk je nieuwe aanwinsten beluisteren maar ook een filmavond met High Fidelity. Of ken je betere muziekfilms?

En mocht je je vinyl-collectie naar digitaal willen omzetten, hebben de vrienden van Conrad nog leuke suggesties voor je: een ruime selectie USB- en DJ-platenspelers.

(Tip: deze ION-iLP-USB-platenspeler is in de aanbieding: van €125,- voor €69,99. Kan je mooi al je LP’s overzetten op je computer of iWatdanook)

ION iLP USB-platenspeler

 

 Keep the music turning, it will never stop

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *