radiografisch bestuurbare straaljager - rc_jet

[UPDATE 29-09-2011: RC-jets zijn niet alleen tof om mee te vliegen, ze schijnen ook prima inzetbaar te zijn bij aanslagen…] Ben je op zoek naar een spectaculaire uitdaging, zoek dan niet verder: we hebben er een voor je. Je eigen radiografisch bestuurbare straaljager, oftewel RC-jet. Veel spectaculairder dan dit vind je niet. Zweethanden en slapeloze nachten gegarandeerd.

Check deze video en je snapt meteen waarom.

Avontuur in de lucht

Een RC-jet is een op afstand bestuurbaar vliegtuig met straalmotor. Van een afstand zijn ze niet van echt te onderscheiden. Overigens, dit soort ministraalmotors hebben we hier op Mancave ook al eens op een fiets bevestigd. Ook spectaculair! Met een fiets op de weg heb je echter veel obstakels. Een straalmotorfiets over een drempel: geen goed idee.

Vrijheid en ruimte

In de lucht heb je alle vrijheid en ruimte die je nodig hebt om veilig te kunnen vliegen. En het lijkt misschien alsof gebouwen en bomen de uitdaging groter maken, veiliger wordt het zeker niet. Tenminste, als je niet oplet of geen flauw idee hebt waar je mee bezig bent.

Controle verliezen

Radiografisch vliegen kan dus gevaarlijk zijn. Vooral met deze snelheden. Zoek dus de ruimte op. Oude, ongebruikte vliegvelden bijvoorbeeld zoals vliegveld Twente of Soesterberg. Want als je de controle verliest dan verlies je hem ook goed, zeker als je weet dat je vliegtuig een topsnelheid heeft van zo’n 600 km per uur en na het neerstorten simpelweg ontploft.

Dure ontploffing

Jazeker: als hij neerstort ontploft hij. Kerosine doet dat. Een beetje straalvliegtuig kost al gauw rond de 2500 euro en dat noemen we een dure ontploffing. En landt hij op een auto of tegen een gebouw dan heb je heel wat uit te leggen. Het kan je dus een behoorlijke duit kosten, maar als je het filmt kun je het in elk geval wel hier op Mancave met ons delen. Wij houden namelijk op z’n tijd wel van een ontploffing.

Have fun!

Overigens zien we een video van een geslaagde landing net zo graag. Vlieg dus verstandig. Begin met eenvoudige propellermodellen. Leer ervan en bouw stapsgewijs uit naar meer snelheid. Zoek de ruimte en have fun. En voor de zekerheid toch maar een brandblusser bij de hand houden.


Update 29-09-2011: Aanslagen met modelvliegtuigen in Washington verijdeld

In Amerika is gisteren een man gearresteerd voor het beramen van een terroristische aanslag. Hij wilde met explosieven beladen F-86 Sabre vliegtuigjes, een schaalmodel van een Amerikaans type gevechtsvliegtuig, op het Pentagon en het Capitool laten crashen. Dat waren nog eens dure ontploffingen geweest…

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *