aardappelen schieten met je DIY spud gun

Bij Mancave houden we van geweren en kanonnen. Logisch, want iets dat veel geluid maakt en dingen kan vernietigen laat ons jongenshart sneller kloppen. Behalve het ‘echte werk’ zijn er ook veel hobbyisten met spud guns (aardappelgeweren). De munitie van deze kanonnen is iets minder dodelijk dan de buskruitvariant, maar zo’n pieper in je oog kan nog aardig hard aankomen. Dat gezegd hebbende wensen we je veel bouw- en schietplezier.

Een spud gun is in feite gewoon een soort kanon. In plaats van gietijzer gebruik je PVC, in plaats van een grote ijzeren kogel gebruik je een aardappel en in plaats van buskruit gebruik je (met mate) een ontvlambaar drijfgas.

Schiet op, maak ‘m zelf

Het maken van een aardappelgeweer is zo moeilijk nog niet. Het is vooral een kwestie van de pvc-onderdelen goed in elkaar zetten en voor wat bedrading zorgen om de ontsteker te laten werken. De jongen in het filmpje hieronder legt het perfect uit. En let vooral ook even op de waarschuwing halverwege: “Never shoot it at anything you don’t wanna kill or seriously injure.” Een gouden tip.

Mini-aardappelgeweer van pillendoosje of gasaansteker

Sommige mensen houden meer van kleinere wapens. Wij kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar vooruit. Het neemt niet weg dat de persoon hieronder erg creatief is bezig geweest met het maken van een mini-spud gun op basis van een standaard pillendoosje en de ontsteking van een doodnormale gasaansteker. Misschien leuk voor de jongere mancaver: het brengt het propjes schieten in de klas ineens naar een heel nieuw niveau!

Iets gevorderder, maar wel met een mooier eindresultaat, is het onderstaande project dat helemaal op basis van een gasaansteker is gemaakt.

Dood door aardappel

Eenmaal alles in elkaar gezet? Dan kun je gaan schieten. Let wel even op met het kiezen van je brandstof: de lijn tussen een aardappelschieter en een dodelijke granaat kan dun zijn. Haarspray is een vaak gebruikt middel: even het badkamerkastje van je vriendin plunderen dus! Gebruik ook weer niet te weinig, want dan krijg je zoiets als dit.

We hopen toch dat jij er iets stoerder uit ziet bij het gebruiken van je eigen spud gun. We wensen je in ieder geval veel schietplezier.

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .