PATS! En toen was je telefoon kapot. Of in ieder geval goed beschadigd. Dat wordt een nieuwe kopen. Maar voordat je die oude telefoon weggooit, bedenk je dan eerst even alle dingen die je er nog mee zou kan doen. Want weggooien is namelijk gewoon hartstikke zonde! En wij zouden de MANCAVE niet zijn als we niet voor jou zouden uitzoeken wat je er nog allemaal mee kan! Dus wat kun je doen met je kapotte telefoon? 

 #1: Van oude telefoon naar stijlvolle portemonnee

Heb je nog een nieuwe portemonnee nodig, maar wil je wel origineel zijn? Haal dan alle onderdelen uit je oude telefoon en zorg ervoor dat je hem makkelijk open en dicht kan doen, en je hebt een nieuwe stijlvolle geld- of pasjes houder! Maar hoe ontmantel je zo’n kapotte telefoon nou eigenlijk? Dat verschilt per apparaat. Op de website van MobileCowboys vind je hoe je een Galaxy s7 (Edge) uit elkaar haalt, om maar een voorbeeld te noemen.

#2: Spotify afstandsbediening

Wil je wel de hele avond jouw eigen keiharde beats pompen, maar niet je telefoon de hele tijd aan de draad hebben? Sluit dan je oude telefoon aan met de Spotify app en verander de muziek via je nieuwe electronische toevoeging. Op deze manier kun je je telefoon gewoon blijven gebruiken én heb je zelf de muziek in handen. Mocht het touchscreen op je “afstandsbediening” het niet meer doen, kan je een muis erop aansluiten waarmee je de Spotify-App alsnog kan openen. Geen enkel excuus dus! 

#3: Gebruik hem als GPS tracker

Een beetje overdreven misschien, maar zeker een handige toepassing: zet de GPS functie aan en gebruik hem om je auto te kunnen tracken, voor het geval je auto gestolen zou worden. Sluit hem aan op de accu van je auto en hij raakt ook nog eens nooit leeg! Omdat je GPS gebruikt, hoef je ook nog eens niet verbonden te zijn met internet, wat betekent dat hij altijd en overal bereikbaar is. Op de website van MakeUseOf lees je precies hoe je van je telefoon een handige GPS tracker maakt.

#4: Een universele afstandsbediening: TV, Computer en Radio in één

Is je telefoon nog niet helemaal naar de mallemoeren? Zelfs de minst geavanceerde smartphone kan als universele afstandbediening functioneren. Download simpelweg een (gratis) app waarmee je snel en gemakkelijk je andere apparaten kan bedienen en voila! Je hebt geen nieuwe afstandsbediening meer nodig, die dingen raak je toch alleen maar kwijt. Je zou kunnen zeggen, “Maar waarom download ik dat niet gewoon op mijn huidige mobiele telefoon?” waarop wij het antwoord zouden geven dat op deze manier iedereen de afstandsbediening kan gebruiken zonder dat ze bij je persoonlijke berichten en filmpjes kunnen, houd je ook nog wat privacy in huis.   

#5: Een goedkope bewakingscamera

Wie heeft er nou een dure superdeluxe camera met gouden randjes nodig als je telefoon precies hetzelfde kan? Precies, niet iemand die gewoon zijn MANCAVE veilig wil houden. En daarom zijn er genoeg apps te downloaden die je de mogelijkheid geven om van je oude telefoon een makkelijk te gebruiken beveiligingscamera te maken. Hang hem op in je tuin, garage of natuurlijk je MANCAVE en zorg ervoor dat je altijd weet wat er wanneer gebeurt met je eigendommen. In de Google Play Store heb je bijvoorbeeld Alfred, een app die je twee telefoons met elkaar laat verbinden om zo één te gebruiken als camera en één om alles in de gaten te houden.

#6: Telefoon kapot? Maak er een wekker van!

Er kan heel veel van je telefoon kapot gaan voordat je er niks meer mee kan. En als het scherm het nog doet, kom je al echt een heel eind. Je kan er bijvoorbeeld een permanente wekker van maken, maar dan eentje die veel meer kan dan de wekkerradio die je ooit voor je verjaardag hebt gekregen. Deze speelt namelijk wél de muziek waar je wakker mee wil worden! Er zijn genoeg apps voor te vinden die je dit laten doen, wat dacht je bijvoorbeeld van Digital Clock Live Wallpaper in de Play Store?

#7: Bieropener

Jaja, dat lees je goed. Een bieropener. Oefen je “ik-kan-overal-een-biertje-openmaken” vaardigheden met je nieuwe aanwinst, want als hij nou echt niks meer doet is hij toch nergens ander meer goed voor. Het scherm gaat er hoogstens nog meer kapot van, maar dan is het toch je OUDE telefoon. 😉

Zoals je ziet zijn er nog heel veel mogelijkheden om je oude telefoon op een nuttige en leuke manier te blijven gebruiken! Wat heb jij gedaan met je kapotte/verouderde/verdronken telefoon? Laat het ons weten en stuur een foto van jouw creatie, en misschien zie jij jouw oude telefoon wel terug op onze Facebook pagina!

Dus wanneer je telefoon kapot is, kun je er nog genoeg andere dingen mee doen!

Wat is jouw favoriete manier om je telefoon nog te benutten, ondanks dat hij niet meer als het engeltje op je schouder altijd bij je is? Plaats een reactie!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *