Oscilloscoop

Dus jij denkt dat je wel het een en ander weet van oscilloscopen? Dat is mooi, dan is deze blogpost namelijk geschikt voor jou. Je kunt zelfs een oscilloscoop maken van je oude tv of gewoon gaan gamen op dat apparaat met die moeilijke naam. Natuurlijk, de basiswerking is prachtig, maar er is zo veel meer mogelijk met een oscilloscoop!

Bedankt, Alan!

Alan, beter bekend op internet als ‘w2eaw’, heeft een hele verzameling met interessante video’s over oscilloscopen en andere elektronica op YouTube gezet. Uit zijn verzameling pikken we een aantal übercoole voorbeelden. Hopelijk raak je geïnspireerd om er zelf mee aan de slag te gaan. Iedereen die zichzelf een gevorderde mancaver durft te noemen, krijgt ongetwijfeld zin om een eigen project te maken. Die basisfuncties gaan immers al snel vervelen. Voor elk project heb je weer andere materialen nodig, maar je weet zelf wel waar je die kunt vinden. Ben je er al mee bezig of heb je een gaaf idee, laat het ons dan weten. Wij bieden je graag een platform voor je oscilloscoopproject!

Van je oude tv een oscilloscoop maken

Na onze eerdere blogpost over zelf een oscilloscoop bouwen hebben we nu een nieuw, vergelijkbaar project voor je. Oké, het is gevaarlijk, maar aangezien je een professional bent, doe je vast wel voorzichtig. Dan kun je dus een oude tv van zolder halen en hier een oscilloscoop van maken. Dat is een stuk goedkoper dan een oscilloscoop kopen, dus tel uit je winst!

Maak er een videomonitor van

Van je oscilloscoop en videomonitor maken, dat klinkt als een cool project, nietwaar? Alan laat in deze video zien hoe je dat kunt doen. Volgens hem is het vrij simpel, dus dat zou een eitje moeten zijn… Bekijk ook zeker de informatie onder de video voor een up-to-date versie van het schema en de printplaten:

Fun & games

Nog meer leuke dingen die je kunt doen met een oscilloscoop zijn mooie figuren maken (zoals hier) en natuurlijk spelletjes spelen! Een beetje gamer/mancaver begint dan natuurlijk met Star Wars. Van zo’n oude Atari-game is het een kleine stap naar old school Nintendo. Dat doe je dus door een oude Gameboy te koppelen aan je oscilloscoop. Ga je juist liever terug in de tijd? Dat kan natuurlijk met een van de bekendste oude videogames: Pong! De laatste klassieker die volgens ons toch echt niet kan ontbreken is Tetris. Check de uitleg voor hoe je dat kunt doen en bekijk de video hieronder voor het eindresultaat:

En nou aan de slag met je eigen project!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *