opladen zonder stopcontact
De batterijduur van mobiele apparatuur is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat moet ook wel, want al die ‘apps’ die een permanente verbinding met internet vereisen, vréten stroom (en straks ook geld). Om nog maar te zwijgen over pingen, bluetoothen en GPS-gebruik… Een stopcontact is niet overal binnen handbereik. Nou zijn er een paar oplaadsystemen die werken met kinetische energie, maar… daar word je moe van!

Met de Power Pump laad je je mobieltje op zoals je je luchtbed opblaast. Met een voetpomp die je aansluit op de turbine (die je op zijn beurt weer aansluit op je mobieltje), ‘pomp’ je er nieuwe energie in. Eén minuut pompen en je kunt 5 minuten bellen, zo belooft de Engelse fabrikant. Als je nog genoeg zuurstof overhebt tenminste.

Een apparaatje dat zich ook op kampeerders en outdoorliefhebbers richt, is de Sidewinder. Je plugt je mobieltje in het apparaatje en zwengelt uit alle macht aan het hendeltje. Hiermee heb je 2 minuten brute spierkracht nodig om een telefoontje naar het thuisfront te kunnen plegen.

Blood on the dance floor

En dan is er nog de Dance Charge. Een apparaatje dat je aan je pols of been bevestigt en je mobiel oplaadt zolang je beweegt. Een flinke portie hardlopen of jezelf in het zweet dansen in de disco (zoals de naam al doet vermoeden) en de Dance Charge zet de kinetische energie om in elektrische stroom.

Nou kennen we jou een beetje, beste mancaver. We weten dus ook dat je liever lui dan moe bent en we horen je al zuchten van vermoeidheid bij zoveel drukte om één luizig telefoongesprekje te kunnen voeren. Welnu, speciaal voor jou is er ook een oplossing waarbij je lekker lui in je hangmat of op je strandlaken kunt blijven liggen.

Een beest van een solarlader

De Powertraveller Solargorilla heeft niet alleen de mannelijkste naam van alle genoemde apparaten, het is ook nog eens een ‘beest’ van een oplader. Het zonnepaneel vangt het miezerigste straaltje zonneschijn nog op (dus ook geschikt voor gebruik in eigen land) en je kunt er al je mobiele apparaten op aansluiten. Netbook, laptop, iPhone, digitale camera, mp3-speler, PlayStation Portable… Het is niet snel te gek voor deze robuuste en krachtige solarlader.

Is dit een beetje teveel van het goede (omdat je bijvoorbeeld alleen af een toe een mobieltje op wilt laden), dan volstaat een kleinere, hybride lader als de Voltcraft ook.

En jij, beste mancaver? Hoe zorg jij ervoor dat je altijd een ‘vol’ mobieltje bij de hand hebt als je op vakantie, een festival bezoekt of anderszins de hort op bent?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .