opblaasbare bioscoop

Naar de film gaan is haast nergens zo duur als in Nederland. Je telt al gauw € 9,00 per persoon neer, zonder garanties. Meestal zit je helemaal vooraan een stijve nek te krijgen of naast iemand die uit z’n waffel geurt of achter een krakende chips-eter. Daarom adviseren wij: blaas em op! Tijd voor de openluchtbioscoop. (Update 7-9)

In Amerika weten ze het al een tijdje: buiten film kijken is leuk. Voor de uitvinders van de Amerikaan (niet de mens, maar de bigass auto) was het snel beklonken. Wij gaan drive-ins maken! Pronken met je wagen, privacy met je meissie en een leuke film als bonus. De drive-in kwam bij ons nooit van de grond, maar nu hebben we wat beters. De opblaasbare bioscoop. Binnen vijf minuten staat er een complete, waterbestendige filmzaal op je grasveld.

Opblaasbare bioscoop

Hoe kijkt dat?

Best aardig. Je moet geen high definition actiefilm aanzetten en er de wereld van verwachten, maar het is zeker niet slecht. Het scherm is 72” (ongeveer 1.80 meter), de maximale resolutie is 480 pixels en met 900 lumen is het beeld helder. Bovendien kijken wij Hollanders niet zo vaak films in groepsverband. Wij komen bij elkaar voor voetbal, The Voice of Holland en Boer zoekt Vrouw. Daar heb je geen HD-kwaliteit bij nodig, alleen veel bier en bratwurst.

Eén van de grootste voordelen is wel de waterbestendigheid. Zet een partytent op voor je niet-waterbestendige familie en vrienden, en geen buitje kan jullie iets maken!

Wat kost dat?

Voor het opblaasbare scherm (inclusief ingebouwde elektrische pomp), de projector, twee speakers en een afstandsbediening tel je € 700,00 neer. Geen kattenpis, maar in een beetje leuk voetbaljaar heb je het er zo uit. Reken maar mee (zodat je het straks aan je vrouw kunt verkopen): je consumeert je voetbal-met-biertjes voortaan thuis en niet meer in de kroeg á € 50,00 per wedstrijd. Je hebt geen tijd meer voor (vul hier een dure hobby in). En je wilt het scherm kunnen zíen, dus je gaat de tuin zonder morren bijhouden (onbetaalbaar).

opblaasbare bioscoop

Werkt dat allemaal niet? Dan laat je gewoon de kinderen zeuren om een opblaasbios bij hun verjaardagsfeestje. Zo’n profi setup huur je niet voor een lousy € 700,00. Kun je er net zo goed één kopen.

Update 7-9

Ook ‘echte’ bioscopen hebben het opblaasscherm ontdekt. Zo kregen we deze foto uit Hengelo, waar tijdens het laatste beetje mooie weer een buitenbioscoop werd neergezet.

opblaasbios

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!