Zo zat je in je goed ingerichte MANCAVE, en opeens sta je daar, helemaal alleen op een onbewoond eiland. Wat moet je nu? Hoe pak je dit aan? Bouw ik een vlot of een schuilplaats? Gelukkig heb je als echte MANCAVER wel deze spullen mee, omdat je gewoon echt niet zonder kunt!

#1: Duct Tape

Afbeeldingsresultaat voor surviving with duct tape

 

Ha, je oude vertrouwde zelfklevende vriend, de duct tape. Hét product als je twee dingen aan elkaar wilt maken, wat deze dingen ook mogen zijn. Wist je dat deze tape, die makkelijk met de hand te scheuren is, water- en oliebestendig is? Neem dit samen met het feit dat de tape zeer sterk is en een lange levensduur heeft, en het wordt op het onbewoond eiland jouw redmiddel. Vraag het maar aan de Mythbusters.

#2: Een kapmes

Een zakmes? Dat gaat je niet helpen op een onbewoond eiland, waarbij de gemiddelde boom dikker is dan een zakmes groot is. Splitt er kokosnoten mee, maak een speer om mee te vissen of snijd bladeren en hout om een schuilplaats mee te maken. Ook nog eens superhandig als je opeens besprongen wordt door een vreemd exotisch beest. Smullen maar!

#3: Drink schoon water dankzij een waterfilter!

Afbeeldingsresultaat voor ontzilter

Oké, je bent omsingeld door water, maar dat betekent natuurlijk niet dat je het zomaar kan drinken. Water is de belangrijkste voedingsstof voor een mens en iemand kan maximaal 3 dagen zonder. Dat betekent dat je het toch echt zal moeten drinken, en gelukkig zijn hier filters voor! Deze filters zorgen ervoor dat het zoute zeewater ‘ontzilt’ wordt. Ontzilten houdt in dat het filter zorgt dat er zout uit het water wordt gehaald, wat het veilig drinkbaar maakt. Deze ontzilters kunnen nogal wat kosten, maar liever wat geld uitgeven dan binnen drie dagen uitgedroogd zijn! Toch?

#4: EHBO-kit

Afbeeldingsresultaat voor first aid kit sttranded

Is het nog een vraag? Een EHBO-kit gaat je, vooral als je net een vliegtuig uit komt donderen, een heleboel viezigheid, infecties en kans op ziektes besparen. Maar wat moet er dan in zo’n kit zitten, wil je het er mee uit kunnen houden? Dat verschilt natuurlijk per situatie: wat voor dieren er op het eiland zitten, hoe je er terecht bent gekomen en wat je fysieke staat is. Er zijn echter een aantal dingen die je áltijd wel kan gebruiken, ongeacht in wat voor situatie je nou weer bent beland. Een kleine EHBO-koffer met pleisters, bandage, ontsmettingsmiddel, schaartje en pijnstillers moet je al een heel eind brengen. Mocht je de sprong uit het vliegtuig hebben overleefd kan je hier kleine verwondingen mee verhelpen en de pijn verminderen of zelfs laten verdwijnen.

#5: Visdraad

Na enige tijd worden die kokosnoten, exotische fruitsoorten en pinda’s toch wel wat saai. En stel je voor dat die er niet eens zijn! Daarom is een visdraad nooit mis. Maak met wat bamboe en een scherp stuk hout je eigen vishengel, zo gepiept en je krijgt de mogelijkheid om je smaak wat uit te breiden met bijvoorbeeld een lekkere Paracanthurus hepatus. Maar niet alleen voor vissen is visdraad handig, wil je iets op kunnen hangen of vastzetten kan dit doorzichtige touw jou de uitkomst bieden. Multifunctioneel en dus nooit mis!

 

Denk er de volgende keer dat je gaat reizen maar eens goed over na: wat heb ik nou eigenlijk nodig, mocht ik ergens stranden? Met deze echte MANCAVE producten helpen we jou de dagen en nachten door te komen, zodat je zo snel mogelijk weer van dat verdoemde eiland af gehaald kan worden!

Wie of wat kan jij echt niet missen op een onbewoond eiland? Laat het ons weten in de reacties en misschien vullen we onze lijst wel aan!

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!