jangeox DIY useless box

Een tijdje geleden zag ik een Youtube-filmpje van een useless box en ik moest er enorm om lachen. Daarom dus mijn poging om er ook eentje te maken. Voor de duidelijkheid: het heeft absoluut geen zin, dit toestel. Kom dus niet vragen waar het voor dient. Waarom maak ik het dan? Omdat het hilarisch nutteloos is.

Aan ’t werk

De componenten van de useless box zijn erg basic, de opbouw is wel een uitdaging. Een tijd geleden begon ik Arduino’tjes te vervangen door eigen ontwerpjes met smd microcontrollers. Dat drukt de prijs enorm en het is ook erg fijn om nog eens zelf printplaatjes te maken.

Het ontwerp bevat enkel een microcontroller Atmega 8, een goedkoop servootje, een knopje, een smd weerstandje en een zenerdiode om de 9V te verlagen voor de microcontroller. De servo is direct met de batterij verbonden want hij verdraagt zo’n 7 Volt. De oplaadbare 9V batterij komt maar een beetje hoger uit. Heel het printje kostte nog geen 5 euro. Dan reken ik even de batterij en de schrijnwerkerij niet mee.

De doos in actie en “the making of” in ’t kort

Zie ook de blogpost op mijn eigen blog.

Zelf ook iets nutteloos gemaakt? Wij zijn er erg benieuwd naar.

Vind je dit een gaaf project? Klik dan op “like/vind ik leuk” en geef ‘m een G+je. De blog-het-zelver van het project met de meeste likes/plusjes wint €50,- Conrad-shoptegoed.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .