Netflix sokken

Nieuw voor alle serieverslaafden: Netflix sokken. Ze voorkomen niet dat je in slaap sukkelt, maar ze merken wel meteen zodra je bij je favoriete televisieserie naar dromenland duikelt. Deze slimme kousen zullen daarop direct je serie pauzeren. Je hoeft dus nooit meer terug te spoelen of maar een minuut te missen van Mad Men, House Of Cards of Orange Is The New Black.

Je kent het wel: lange dag gewerkt, direct na het eten de kinderen naar voetbal brengen en daarna de hond nog even uitlaten. Pas dan kan je – compleet uitgeteld – in je luie stoel in je mancave nestelen om je favoriete filmserie te kijken. Of voor de studenten onder ons: je komt laat terug van een feestje, maar besluit toch nog een aflevering te kijken voor het slapen gaan (en je had die avond al iets te vaak ‘nog ééntje dan’ geroepen…).

Vermoeid maar voldaan kan je in zulke situaties in slaap dommelen en wakker schrikken met half opgekauwde Buggles tussen je kiezen en een omgevallen biertje in je schoot. Grote kans dat je door de wazige blik van je glazige ogen dan nog net de aftiteling van een aflevering aan je voorbij ziet trekken: shit, halve episode gemist!

Gebreide sokken

Gebeurt bovenstaande je nou net iets te vaak: verzamel dan een paar gebreide sokken, IR LEDs, een Arduino minicontroller, een LED waarschuwingslampje, een batterij, een kortstondige knop, een versnellingsmeter en een stuk vilt van 12×12 cm. Hiermee kan je je eigen paar Netflix sokken maken. Netflix heeft natuurlijk zelf ook een paar ontwerpen in de aanbieding, zoals je op hun instructiepagina kunt vinden.

[2.]

Als je alle benodigdheden hebt verzameld, maak je vervolgens van het stuk vilt een ‘riempje’ of ‘houder’ die alle technische onderdelen voor de Netflix sokken kan behuizen en die je aan de binnenkant van de sokken vastmaakt.

[4.] [3.]

LED lampje

Om te testen of je sokken het doen, moet je het LED lampje over de rand van je sok hangen. Dit lampje moet gaan knipperen zodra je in slaap valt. Begint die te knipperen terwijl je nog klaarwakker bent van een Nespresso of blikje Red Bull, dan klopt er iets niet. Opnieuw beginnen dus! Beginnen je ogen van vermoeidheid te knipperen en val je in slaap, pas dan mag het LED lampje actief worden en weten de slimme sokken dat ze Netflix op pauze moeten zetten.

[5.] [6.]

Laat die donkere dagen na kerst en oud en nieuw nu maar komen. Maar let op: comakijken is net zo suf als comazuipen! Dus vergeet niet of af en toe de hond uit te laten of de kinderen naar voetbal te brengen. Verder wensen wij van Mancave je vooral veel kijkplezier!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .