Nerf Guns: dat kan harder

We weten het. Spelen met Nerf guns heeft een niet al te best imago. Dat associëren we vooral met kinderen, geeks en misschien zelfs ouden van dagen. Maar zelf zo’n gun in elkaar zetten is andere koek. Helemaal als ie ook nog eens superstrak schiet. Dat wordt dikke lol met je opgevoerde Nerf gun!

Vergeet alles wat je weet over Nerf guns en foam darts – deze blogpost gaat niet over aanstellerig plastic wapentuig in opzichtige knalkleuren met namen als N-strike Maverick en Nerf Blaster, waarmee je laffe schuimdotten in slappe pisboogjes door de kamer sproeit. Want alles wat lijkt op een achterbakse blaffer maar niet in staat is om een anderhalve meter hoge toren van plastic bekertjes omver te blazen is natuurlijk te triest voor woorden.

Boltsniper

Dat kan anders, vond een DIY’er die zichzelf op het net ‘Boltsniper’ noemt. Hij bouwt al jaren imitaties van beroemde machinegeweren. De projectielen zijn foam darts, maar dan wel met patronen. Op zijn website vind je negen verschillende modellen, waarvan dit volgens ons de meest indrukwekkende is. Door de grote gelijkenis met echte vuurwapens is het alleen de vraag of dit wel helemaal legaal is.

De BS8 van Boltsniper een automatisch geweer met box magazijn.
De BS8 van Boltsniper: een automatisch geweer met box magazijn.
Echte patronen maken het helemaal af
Echte patronen maken het helemaal af.

Boltsniper laat tot in de kleinste details zien hoe hij zijn knap gemaakte wapens bouwt. Hier zie je de BS8 in actie. Toegegeven het blijft een Nerf gun, maar dat maakt hier even niet uit. We waarderen zijn liefde voor techniek, zijn oog voor detail en zijn geduldige, zorgvuldig afgewerkte wapens.

Strak schieten

De Nerf gun van de Nieuw-Zeelandse DIY’er ‘Asciimation’, ziet er misschien minder indrukwekkend uit, maar heeft een bijzondere schietkracht. Hij bouwde zijn pistool van een 32 mm ID PVC-buis en een aantal onderdelen van aluminium. De kolf is gemaakt van hout voor een fijne grip.

De losse onderdelen van dit fijne pistool.
De losse onderdelen van dit fijne pistool. Lees hier hoe je hem in elkaar zet.

Op het onderstaande youtube-filmpje zie je hoe het wapen in elkaar steekt, hoe het werkt en wat het verschil is in schietkracht met een speelgoedpistool.

Er zijn op het internet veel Nerf gun hacks te vinden, maar slechts weinigen zijn echt indrukwekkend te noemen. Heb jij nog een gave zelfgebouwde Nerf gun in het dasboardkastje van je auto liggen? Laat het ons weten en misschien blog jij er straks over op Mancave.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!