muziek-en-zon-zonder-snoeren-maak-een-draagbare-versterker

Een draagbare versterker op zonne-energie. Bij muziekliefhebbers gaat vast nu de zon al schijnen. Daarmee hebben we meteen de kern van dit blogartikel te pakken. Meer is het niet. Maar dat hoeft ook niet, want hiermee maak je – weer of geen weer – je eigen zonnige openluchtfestival!

Maak je graag muziek? En is die zo mooi dat je die ook weleens versterkt wilt horen? Dan heb je vast al een versterker. Maar hoe vaak ben je niet ergens zonder al die snoeren en apparatuur? In het park, in het café, bij vrienden? Met je eigen door de zon gevoede versterker neem je je muziek (of je versterkte stem) overal mee naartoe, zodat iedereen kan meegenieten (daar gaan we dan maar even vanuit).

Met je draagbare versterker op zonne-energie hoef je je geen milieucrimineel te voelen. Je sjouwt geen massa’s batterijen mee en je hebt een versterker die het altijd doet (ja, ook met een achter de wolken verscholen Hollands zonnetje krijgt dit beestje genoeg power).

draagbare versterker op zonne-energie

Bouw je eigen versterker…

Kopen hoeft trouwens niet. Een beetje hobbyist schroeft ‘m zelf in elkaar met behulp van een zonnepaneel, een miniversterker van 7 Watt, een oplaadbare batterij, een luidspreker en nog wat kleine onderdelen.

Versterkt muziek maken op het herentoilet: wie wil dat nu niet?

…en maak ‘m onafhankelijk van stroom of batterijen!

Op het filmpje hierboven zien we John Wilson aan het werk met zijn ‘Stella Amp’. De versterker maakte hij al een paar jaar geleden aan de hand van een bouwpakket dat hij op internet had gekocht. Aangezien het ding op 3 volt kon functioneren, besloot hij een tijdje terug er een draagbare versie van te maken. De Stella Amp is vanwege esthetische redenen gebouwd in een sigarendoos, maar in de praktijk kun je hiervoor natuurlijk alles waar je een zonnepaneel op kunt schroeven gebruiken. Een Dremel is trouwens handig voor het uitsnijden van het gat waar de luidspreker komt.

draagbare versterker op zonne-energie

draagbare versterker op zonne-energie

Op deze pagina zie je hoe je het zonnepaneel verbindt met een oplaadbare batterij. Met een simpele jackplug zorg je er vervolgens voor dat je je microfoon of je favoriete muziekinstrument kunt inpluggen. En dan: op naar het park of waar je ook maar van versterkte muziek wilt genieten. Het enige wat je nog nodig hebt is een kleedje en een picknickmand of koelbox. Laat de zomer beginnen!

Bron: Crazy But Able

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .