movie props: maak een realistisch machinegeweer

Ben je ook zo’n liefhebber van oorlogsfilms? Speel je scènes na uit die films of maak je zelfs af en toe je eigen oorlogsfilms met je digitale camera? Dan is het natuurlijk wel zo leuk als je ook geloofwaardige geweren in beeld ziet. Volg het voorbeeld van Indy Mogul en maak zelf een .30 kaliber machinegeweer. Best eenvoudig in elkaar te zetten en met een realistisch resultaat!

(Even voor de duidelijkheid: we hebben het hier over een FAKE machinegeweer. Je kunt er dus niets of niemand mee omver knallen.)

Wat heb je nodig?

Je hebt verschillende soorten gereedschap nodig om een .30 kaliber machinegeweer na te maken. Allereerst een boor- of schroefmachine. Maar ook een lijmpistool, een handzaag, wat snijmessen en elektrische schildergereedschappen kun je goed gebruiken om perfect zo’n machinegeweer in elkaar te knutselen. De materialen die je verder nog gebruikt zijn 2 PVC-buizen van verschillende dikte, wat schroeven, een paar verfspuitbussen, enkele schuimplaten en een setje nepkogels.

http://vimeo.com/22255896

Waar voor je geld

En de totale kosten vallen reuze mee. Sterker nog, je krijgt meer dan waar voor je geld. Het enige wat je nog extra nodig hebt is een beetje handigheid. Maar dat zal vast goed zitten bij jou. Je zit niet voor niks op Mancave rond te snuffelen toch?

En…actie!

Als je je machinegeweer helemaal af hebt, is het tijd om de filmbeelden te gaan schieten. Met een beetje handigheid en wijsheid krijg je voor heel weinig geld toch een gelikt uitziend eindresultaat. In een film ziet het er dan ongeveer zo uit. Best vet toch? Helemaal als je je bedenkt dat het geweer zelf net zo nep is als het lichaam van Marijke Helwegen.

Meer over films maken

Als je nog meer tips en trucs wilt zien over hoe je goedkoop een film kunt maken, check dan indymogul.com. Daar zie je onder andere hoe je spectaculaire special effects fabriceert of hoe je goedkoop een camera op een auto bevestigt voor de allerbeste filmshots. Steven Spielberg, eat your heart out!

Oh en trouwens, ga niet open en bloot met je machinegeweer over straat lopen, ook al weet je zelf dat het ding nep is. Het is namelijk ten strengste verboden om een nepwapen bij je te dragen. En dat kan nog wel eens voor arrestaties zorgen… Zeg achteraf dus niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *