Motorbeurs 2012 - winnaars custom bike contest

De afgelopen 4 dagen stond de Jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van motoren. Nieuwe en oude modellen, kleding, onderdelen en verenigingen; alles wat de liefhebber maar kan bedenken was op de Motorbeurs 2012 te vinden. En dan was er natuurlijk nog de Custom Bike Contest! Tijd om eens een kijkje te gaan nemen. In dit verslag o.a. de foto’s van de finalisten en (binnenkort) een filmpje.

Update 5-3: Filmpje toegevoegd


Vorig jaar was de uitreiking van de Custom Bike Contest een kleine anticlimax: niet op de Motorbeurs zelf, maar pas twee weken later werd de winnaar bekendgemaakt. Dit keer koos de organisatie voor een andere aanpak en organiseerde een heuse finaleshow op de laatste dag van de Motorbeurs.

Stemmen

Negen bouwers deden met hun motoren een gooi naar de titel, verdeeld over drie categorieën: streetfighters, choppers en specials. Per categorie koos een professionele jury de winnaar. Degene van die 3 winnaars die de meeste stemmen van het publiek had gekregen, kon uiteindelijk met de titel Best Custom Bike 2012 naar huis. Maar liefst 3500 mensen hebben dit jaar op de beurs of via internet gestemd.

De uitreiking

Publiek

De show begon na het afvallen van de eerste motoren met een interview/vragenrondje met de op dat moment nog 6 overgebleven deelnemers. Op zich leuk, want de bouwers praten natuurlijk maar wat graag over hun creaties. Maar door de erg trage opzet en het slechte geluid was er na een half uur nauwelijks nog publiek over. En dat hebben de heren niet verdiend! Gelukkig konden er bij het bekendmaken van de winnaars genoeg toeschouwers teruggewonnen worden: deelnemer Luc van Gorp startte zijn custom Yamaha xs 650 en het oorverdovende maar prachtige geluid trok meteen de halve zaal richting het podium.

Winnaars

Het lijkt erop dat jullie als Mancave-lezers een goed oog hebben voor kwaliteit, want de drie motoren die in onze poll als meest populair naar voren kwamen, werden ook door de jury als categoriewinnaars gekozen:

Ron Ossendrijver’s streetfighter
MOTORbeurs 2012 Special
De special van Yves Pede. De jury roemde vooral de eenvoud van deze motor.
De chopper van Luc van Gorp. Hier was de jury onder andere erg te spreken over het kleine budget dat gebruikt werd.

Het was uiteindelijk de chopper van Luc van Gorp die van deze drie de meeste publieksstemmen had gekregen. Zijn Yamaha xs 650 waaraan hij 2,5 jaar heeft gewerkt is dus Best Custom Bike 2012 geworden. Gefeliciteerd! Luc wint hiermee 750 euro.

Men At Work

Overigens was de Custom Bike Contest niet de enige typische mancave-activiteit op de beurs. Ook bij de stand van Men At Work werd een motor gebouwd: een Yamaha xs 650 Streettracker. Deze droommotor van Floris Fleddérus uit Hooghalen, die hem ook zelf mede-ontwierp, werd tijdens de beurs door 4 verschillende bedrijven helemaal vanaf de grond opgebouwd! Een indrukwekkende uitdaging.

Men at work op de Motorbeurs
Mannen aan het werk op de Motorbeurs

Meer zien van de motorbeurs? Later deze week plaatsen we hier een filmpje met een algemene impressie.

http://www.youtube.com/watch?v=cpOjfr-Y3qY

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Unable to communicate with Instagram.