kinect-image

Microsoft is goed bezig op gamegebied. De Xbox Kinect bijvoorbeeld, is  volgens velen de beste Natural User Interface die momenteel verkrijgbaar is. De eerste zonder additionele controller bovendien, want de controller ben je zelf. En je kunt er veel meer mee dan alleen gamen. (Update: check de demo van Kinect-controlled WorldWide Telescope!)

De Kinect scant je lichaam als het ware door gebruik te maken van het zogenaamde LightCoding.  De techniek kan zelfs gebruikmaken van gebaar- en gezichtsherkenning. Een mooi staaltje technisch vernuft. Maar de winst is toch dat je geen controller in je hand hoeft te houden. En dat betekent meer bewegingsvrijheid. Een absolute pre voor de motion gamer.

Hilarische fails

Meer bewegingsvrijheid levert natuurlijk hilarische fails op. Vooral als de ruimte die tot jouw beschikking staat maar beperkt is. Lampen, vazen, huisdieren en kinderen; als je niet goed oplet krijgt alles en iedereen rake klappen en elleboogstoten.

Bezeten van games

De games zijn zwaar verslavend, je raakt er zelfs een beetje bezeten van en vergeet alles om je heen. Zo gaat dat. Maar leg dat maar eens uit aan je zoontje die je net in al je enthousiasme een blauw oog hebt verkocht. Het is trouwens niet alleen maar Kinect Sports dat de klok slaat; er komen steeds meer action games zoals The Gunstringer en Star Wars op de markt. Je kunt dus maar beter alles dat breekbaar is of bij aanraking zeer doet aan de kant schuiven.

Vechten buiten je kooi

Vooral als je met wat vrienden gaat spelen. Je kunt dan onmogelijk nog voor je eigen acties instaan. Behalve als je een uitdaging zoekt: in dat geval installeer je de Kinect in de kleinste kamer die je hebt en speel je vervolgens Fighters Uncaged. Ongelukken gegarandeerd.

Binnenkort op de pc

Inmiddels is de Kinect het snelst verkopende apparaat ooit. Ander goed nieuws is dat de Kinect binnenkort ook op de pc kan worden gebruikt. Dit voorjaar wordt namelijk een Software Development Kit (SDK) voor Windows uitgebracht, zodat jij en ik aan de slag kunnen met de techniek. Met de SDK krijgen we toegang tot de audio en de sensors. Wij zijn benieuwd welke verrassingen daaruit ontwikkeld gaan worden. Sommigen pionieren al met de Kinect (met behulp van niet-officiële drivers) en daar rollen toffe dingen uit. Check bijvoorbeeld deze ‘Kinect-controlled Tesla Coils‘!

kinect-tesla

Update 27 mei: De SDK-kit is nog niet uit, maar onlangs werden er op een conferentie een paar toffe demonstraties van Kinect-besturing gegeven. Met WorlWide Telescope laat je je computer functioneren als een virtuele telescoop. Voeg daar Kinect-besturing aan toe en je hebt het gevoel dat je wakker bent geworden in de verre toekomst. Gaaf!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .