Mancave gaat undercover bij Man Cave Utrecht

Koel bier loopt al schuimend het glas in. Niet zomaar bier, maar IPA (Indian Pale Ale), mijn favoriet. Achterover leunend op de grote, relaxte bank geniet ik van het brouwsel van Brewdog. En toch klopt er iets niet… Ik zit in de Man Cave Utrecht. Dat kan niet goed zijn. En dan heb ik het niet alleen over die spatie. 

We hebben het hier dus over de Man Cave die zich recent in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht gevestigd heeft, iets dat sowieso al fout is. Nu weet ik wat jullie denken: “die zuurpruim van het Mancave-blog is naar Utrecht gegaan om de boel eens goed af te zeiken”. Fout. Ik ben naar Utrecht gegaan om het hol van de copycat eens goed te bekijken en te ervaren. Een bezoek met open mind en zonder vooroordelen. Tuurlijk, ze hebben onze naam en ons concept gejat om een kroeg in een winkelcentrum te openen, maar daar hebben we het nu niet over. “Know thy enemy”, zei Sun Tzu al in The Art Of War en dat is nu precies de bedoeling van dit bezoek: de Man <spatie> Cave goed te leren kennen.

MancaveUtrecht

Veel tumbleweed

Naast de grote tv-schermen, arcadekast, boksbal en vele relaxte banken valt vooral op hoe rustig het is in de Man Cave Utrecht. Veel tumbleweed. Ook valt meteen op dat er absoluut geen stopcontact te vinden is om verder te werken aan m’n WunderBar-project. Maar ja, een tafel is er ook niet. Aan de paar tafels die er staan, zitten pakken te werken. Was Starbucks vol ofzo? Dat wordt dus neerploffen op de bank om te relaxen in deze man cave… Met een IPA en sport op de schermen. Al het bier dat op de kaart staat (niet zoveel, op 1 hand te tellen) komt uit de standaardtap of -fles. Ook hier geen DIY te spotten, geen huisbrouwsels.

Elektronica in de Man Cave Utrecht?

Het schijnt dat er hier wel eens optredens georganiseerd worden. Typhoon en Kensington hebben er gestaan. Nou niet echt acts die hoog op mijn mancave-muzieklijst staan. Nou ja, zeg maar helemaal niet op mijn lijst staan… Oh ja toch wel, eentje: de niet mijn-ding-lijst.

MancaveUtrecht2

Elektronica dan maar… Yo barman, kunnen we hier binnenkort iets met elektronica verwachten, Arduino of Raspberry Pi-projecten of -workshops? “Jazeker dat gaan we binnenkort doen, iets met de nieuwe Xbox en demo van Pioneer mengpanelen.” Haha, ja, precies het antwoord op mijn vraag. Try again dude.

Lang leve(n) de Man Cave Utrecht?

Hmmm niet echt… Een biertje in een verder saai winkelcentrum is heerlijk. Maar een mancave? Verre van dat. De mancave heb je vooral thuis. Jij bepaalt hoe het er uit ziet en wat je er doet. Dit is meer een ‘alles voor iedereen’-kroeg met een naam erop geplakt die je na wat Googlen op een bekende Nederlandse site tegenkwam.

MancaveUtrecht3

Weggaan doen ze voorlopig nog niet, maar wellicht kunnen we binnenkort een verandering zien. Onze bronnen lieten doorschemeren dat er een naamsverandering aan zit te komen. Of het geweten begon te knagen of dat er een andere reden is, dat weten we niet… Zelfs de nieuwe naam weten we nog niet. Maar wij noemen ze voortaan gewoon de Hoogcatharijnse Man’s Cave, want een echte mancave zal het nooit worden.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *