MaandagMissers: ondoordachte ideetjes met duct tape

Soms verschijnt er iets op de markt waarvan de makers vooraf nooit hadden kunnen bedenken dat het zo goed zou werken: duct tape bijvoorbeeld. Het zelfklevende, waterdichte, brede plakband op textielbasis wordt voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt en heeft zelfs in benarde situaties levens gered. Maar sommige duct tape ideeën gaan te ver!

Autoruit ingeslagen? ‘Duct tape to the rescue!’ Scheur in je peperdure regenpak: plak er een stuk duct tape overheen en het probleem is opgelost. Zwakke enkels, maar wil je toch een halve marathon lopen? Duct tape zorgt voor de nodige versteviging.

Vroeger, toen ik met een groep vrienden op Terschelling ging kamperen, was er iemand mee die zijn half open gereten tent – door storm of alcohol in die staat gekomen – bij elkaar hield met de grijze tape. Het bleek een onmisbare overlevingstool te zijn, want hij zat de rest van de vakantie zonder natgeregende kleren en met een ietwat stabiel zeil boven het hoofd. Had ik al gezegd dat deze jongen witte rijst met tomatenketchup als avondeten at? Afijn, je hoeft geen keukenprins of techneut te zijn: deze jeugdvriend is het levende bewijs dat iedereen wel iets met duct tape kan. Het ene idee is echter wat praktischer dan de ander. Neem nou:

Morele oplossingen

Sommige ideeën zijn ook iets moreler dan anderen:

Auto

Maar een van de meest populaire onderwerpen om je goed op uit te leven met duct tape is de auto. Ligt er iets uit (een raam), moet er iets in (een zitkussen) of moet er toch nog iets aan (te vervoeren dozen), het kan allemaal!

Modieuze oplossingen

Wij mancavers staan nou niet bekend om onze uitgesproken modieuze kennis. Toch kan ook duct tape op dat gebied een handje helpen: of je nou om een stropdas verlegen zit of waterdichte schoenen nodig hebt…

En als je nog een paar minuten van je leven kwijt wilt aan een oerdomme fail, dan wens ik je veel plezier met dit filmpje!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *