Windows 95

Heb je nog ergens een Nintendo 3DS liggen en weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Of zoek je nog een leuk project voor Windows 95? Het is een hacker gelukt om het besturingssysteem Windows 95 werkend te krijgen op de Nintendo 3DS. Op dit moment zijn er nog maar beperkte functies beschikbaar, maar de hacker wil de functies uitbreiden.

De Nintendo 3DS wordt over het algemeen gebruikt voor het spelen van games. Nu er op het ding verschillende Windows-versies werkend zijn gemaakt, kan je er misschien wel een minicomputer van maken!

Installatie

Om Windows te installeren moet je dit ZIP bestand in de map /3ds/retroarch_3ds. plaatsen. Dit bestand zal verschijnen in de ‘homebrew loader’ met het klassieke Windows logo. Er zijn verschillende Windows beschikbaar voor de Nintendo 3DS:

  • Windows 3.1 plaats een Windows folder in de retroarch_3ds folder
  • Windows 98 plaats een afbeelding van het systeem in de retroarch_3ds folder genaamd: W98.img
  • Windows 95 plaats een afbeelding van het systeem in de retroarch_3ds folder genaamd: W95.img

Verschillende soorten Windows

Als Windows N3DS eenmaal is geüpload, ga naar het downloaden van content –> select file –> smdc:/ –> 3ds –> retroarch_3ds
Kies vervolgens welk besturingssysteem je wil opstarten.

  • Id31.bat = Windows 3.1
  • Id98.bat = Windows 98
  • Id95.bat = Windows 95

Hier staat de uitgebreide installatiehandleiding.

Toekomst

Op dit moment lijkt het erop dat de gebruiker het systeem voornamelijk alleen nog kan opstarten. Door een gebrek aan invoerapparaten, zoals bijvoorbeeld een toetsenbord en muis kan er weinig worden geopend. Gebruiker van het forum NeoGAF verwachten dat er in de toekomt de mogelijkheid komt om een virtueel toetsenbord op het touchscreen van de 3DS te krijgen.

De verwachting is dat er ook wordt geprobeerd om Android werkend te krijgen op de Nintendo 3Ds. Heb jij ook zo’n tof idee gemaakt, of ben je van plan om iets te maken? Laat het ons weten en hopelijk zien we jouw project terug op de website.

P_20160102_173929

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned invalid data.