LEDBRIL

Er zijn meer dan genoeg LED brillen met flashy montuur, maar steeds datzelfde lichtpatroon gaat vervelen. Nee, dan de bril van Garrett met muziekgestuurde LED display. Een heel mooi stukje tweaken voor gevorderden. En het prototype van zijn Shades Audio Sensor is online verkrijgbaar, zodat je al jouw projecten op geluid kunt laten reageren!

De Shades Audio Sensor van Garrett bestaat uit drie hoofdelementen: de microfoon, een voorversterker en een 7-band spectrum analyzer chip. De sensor luistert naar geluid via de microfoon, analyseert de frequency content en stuurt de corresponderende voltages naar de microcontroller van het display (zoals een LED bril). Voor alle onderdelen die hij gebruikt maakte Garrett een afweging tussen kwaliteit en prijs, zodat hij uitstekende materialen heeft zonder dat het te duur wordt. Met een erg tof resultaat!

Elke stap is vastgelegd

Garrett legde al zijn vorderingen uitgebreid vast in verschillende blogposts. Ben jij thuis in deze redelijk complexe materie dan is het fantastische kost. Gaat de wiskunde van een electret microfoon jou toch een stap te ver? No worries, dan kun je de Audio Sensor gewoon kopen. En in combinatie met de juiste code – die je erbij krijgt – kun je de sensor op muziek/geluid laten reageren. Niet alleen op het montuur van een LED bril natuurlijk, maar in elk project dat een muziekgestuurde lichtshow kan gebruiken! Plug de Audio Sensor gewoon in een breadboard of soldeer ‘em vast aan een Arduino (of andere microcontroller) en klaar ben je!

Volg de vorderingen

Het Audio Sensor project wordt nog doorontwikkeld en de makers zijn erg benieuwd naar iedere feedback. Je kunt de ontwikkelingen hier volgen en natuurlijk vragen stellen.

Hardware design, tips en tricks

Het hardware design van Garrett heeft een aantal leuke tweaks, zoals de goedkope spectrum analyzer chip. De gebruikte chip is een MSGEQ7 die het audiosignaal leest en de signal strength voor alle zeven bands outputs. De chip heeft niet veel pinnen, dus multiplext ie de output naar één enkele pin. Naast zijn hardware design laat Garrett ook zien hoe hij dit project op een printed circuit board heeft gebouwd. En hij heeft ook nog een interessante manier om een soldeerstencil met spuitlijm te bewerken. Zeer de moeite waard dus om je in te verdiepen. Succes als je met dit project aan de slag gaat en wij zien graag hoe het is geworden!

Plaats reactie

IN SAMENWERKING MET