maak-van-je-oude-mp3-speler-een-buitenradio

Je gelooft het haast niet meer (het is nu eind maart en nauwelijks boven nul, I mean come on!), maar ooit dit jaar zal het mooie weer zijn intrede doen. En met het mooie weer begint ook de tijd van de barbecues en buitenfeestjes. Biertje in de hand, zon op de kop en… waar is de muziek? Geen nood, speciaal voor deze gelegenheden heeft HenkVS z’n eigen buitenradio gebouwd. En hij laat zien uit hoe jij er ook één kan bouwen. Ideaal voor een feestje op locatie.

Duik eens je kast in, op zoek naar je oude MP3-speler. Je hebt ook vast nog wel ergens zo’n dikke 1,5V batterij en een houder liggen. Hiermee gaat je MP3-speler en deze gaat uren mee. De ideale basis voor je eigen buitenradio, met iets minder vermogen dan de gemiddelde kratradio, maar wel een veel langere speeltijd.
maak-van-je-oude-mp3-speler-een-buitenradio

Wat je verder nodig hebt, is een goede 12V-accu en een set computerboxen.

De accu wordt thuis opgeladen met een zelf gebouwde lader. Een LED gaat aan bij netspanning en een andere (tweekleuren-) geeft met groen of rood aan of hij op de juiste accupolen is aangesloten. De plastic doos met schakelaars en zekering hadden we al eens gemaakt en die komt nu mooi van pas. Ik gebruik luidsprekersnoer en -stekkers.

maak-van-je-oude-mp3-speler-een-buitenradio

Voor het ultieme feestgevoel heeft mijn buitenradio ook nog gave verlichting. Monteer hiervoor een 12V LED-strip en een 6V lamp met voorschakelweerstanden in een LP-draaitafeldeksel. Zo heb je een prima set-up voor wat gitaarspel bij kunstlicht.

maak-van-je-oude-mp3-speler-een-buitenradio
Als laatste: Sluit de computerboxen aan op je MP3-speler en het feest kan beginnen!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *