Losi bigscale offroad RC auto

Bigscale racen is in opmars. We hebben het hier niet over de autootjes waar we vroeger mee speelde. Nee dit zijn brute machines! Schoon aan de haak bijna een meter lang en dik 17 kilo. Daarbij opgeteld dat de auto’s voorzien zijn van 2-takt benzinemotoren en snelheden halen van meer dan 80km/u maakt dat dit het serieuze werk is.

Elke man heeft in zijn jeugdige jaren weleens gespeeld met op afstand bestuurbare auto’s. Velen hebben dit achter zich gelaten en komen weer in aanraking met dit soort speelgoed als het jongetje vader wordt. Maar er zijn ook van die jongetjes die het maar niet los kunnen laten en hier een hele sport mee bedrijven.

Sport voor het hele jaar

In Nederland is de sport al een tijdje bekend maar bezig met een opmars. Deze auto’s zijn niet alleen cool om te zien, de techniek en het sociale leven wat je er gratis bij krijgt maakt dit tot een bijzondere sport. De techniek is niet heel veel anders dan een echte auto, de races zijn al net zo echt. De rondjes op de baan worden tot in de honderdste van secondes netjes berekend om zo niks aan het toeval over te laten. Analyses aan het einde van de race mogen we natuurlijk niet vergeten om zo de auto’s en rijstijl optimaal te krijgen. In Nederland hebben we de beschikking over een aantal vaste banen voor dit soort auto’s maar er wordt ook veel gereden in maneges. De ondergrond is perfect voor deze monsters en zo kan de sport het gehele jaar door beoefend worden.

Veel bekijks

Ook voor de hobbyist blijkt deze vorm van modelbouw steeds interessanter. De auto’s zijn commerciëler dan voorheen en omdat ze meer voor de massa geproduceerd worden zijn ze ook nog eens betaalbaar. Dit is een interessante ontwikkeling aangezien juist dit de hobby en sport nieuw leven inblaast. Dus wil je niet meedoen aan het wedstrijdgeweld dan zijn deze auto’s ook erg gaaf om mee op een grasveldje, industrieterrein of bouwplaats te rijden. Je zal in elk geval veel bekijks trekken!

Trefpunt

Omdat het allemaal nog redelijk nieuw en onbekend is zijn een aantal Nederlandse rijders een trefpunt op Facebook gestart. Dat hier behoefte voor was blijkt wel uit het succes van deze pagina. Wereldwijd worden we vanuit ons kleine kikkerlandje gevolgd en zijn we een serieuze speler in deze tak van sport.

Nieuwsgierig geworden of benieuwd waar de races plaatsvinden? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina en laat je verassen door deze tak van radiografische modelbouw!

Check de RC-benzine-auto’s op Conrad.nl

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *