Linksom of rechtsom, deze deur gaat open!

Je kent het wel, je loopt tegen een deur aan omdat je dacht dat hij aan de andere kant open ging. Omdat dit uiterst irritant is besloot Mancaver Michael Miller een deur te maken die aan beide kanten opengaat. Een multiway-deur dus. Klinkt interessant, maar is het dat ook?

Mancaver Michael kreeg nogal wat commentaar over zich heen toen hij zijn project online zette. Veel mensen dachten dat het een deur was die beide kanten op gaat, zoals saloondeuren, zodat je je handen niet nodig hebt om de deur open te doen. Handig als je je handen op je pistolen hebt. Hoe dan ook, deze deur is NIET zo. Je kunt hem namelijk aan de linkerkant opendoen, maar ook aan de rechterkant. Het lijkt dus alsof er aan beide kanten scharnieren zitten. Bekijk de onderstaande YouTube-clip en je begrijpt meteen wat we bedoelen.

Hoe werkt het?

Zoals je in de clip kan zien, is deze deur een schaalmodel. Michael is niet van plan om een grotere te maken, omdat daar hele andere materialen (lees: veel duurdere) voor nodig zijn. Dit kleine deurtje werkt o.a. met een Arduino Uno, een Seeed Studio relay shield en capacitive sensoren. De sensoren detecteren waar je op de deur drukt, zodat de deur weet aan welke kant hij moet vergrendelen (scharnieren) en aan welke kant hij moet ontgrendelen.

multiway_deur_1

Ons oordeel

We geven toe, het ziet er leuk uit. Toch zijn we deze keer niet helemaal overtuigd. Oké, het ziet er best indrukwekkend uit en het is ook wel een leuk projectje, maar toch. Het is niet echt functioneel. Nou hoeft dat bij Mancave-projecten ook niet, maar als het niet functioneel is, dan is het op de een of andere manier wel lollig of gewoon cool. Denk aan de wegrennende koektrommel of de gummiknuppel met gsm-module. Maar…maak jij nu deze deur op normale grootte, dan zijn we toch wel heel benieuwd!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .